Za pet dana se vakcinisalo 840 Milanovčana

U Gornjem Milanovcu se već peti dan vrši masovna imunizacija stanovništva. Jutros je pristiglo još 600 doza vakcina kineskog proizvođača Sinofarm, a očekuje se i isporuka ruskog Sputnjika V.

Dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac

-Prema spiskovima koji nam se dostavljaju iz centralizovane baze, do sada smo vakcinisali 840 lica, zaključno sa jučerašnjim danom. Za juče smo imali spisak od 150 lica, a izvršili smo vakcinaciju 252 sugrađana. Neki se nisu odazvali imunizaciji, jer su možda prethodnih dana obavili vakcinaciju bez poziva, sto nam pravi određene probleme. Nikoga nismo vratili, sve ljude koji su se pojavili na punktu smo vakcinisali, prema prioritetnim grupama-kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Dr Čivović je uptio apel građanima da se prijave za vakcinaciju preko portala e-Uprave,ili pozivom na broj 0800/222 334 i sačekaju svoj red na vakcinaciju, kako bi se izbegle nepotrebne gužve.

Preporuka je da se građani koji se nisu prijavili, a žele da se vakcinišu, javljaju na vakcinalni punkt posle 15h, jer su do tada popunjeni svi termini. Opširnije pogledajte u emisiji „Dan“, na programu TV GM Plus.

GM PRESS/ Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *