“Za stvaranje umetnosti je potrebno niz dobrih osobina”

Danas je u OŠ „Desanka Maksimović“ predstavljen mozaik „Zmajski čuvar magičnog grada“, kao rezultat saradnje između  škole i Udruženja građana Kulturni park “Kovionica” iz Kragujevca.

Zajedničkim radom na stvaranju ovog umetničkog dela, učenici su imali priliku da uživaju u lepoti stvaranja i izražavanju svojih talenata. Ovo je bio mali beg od konvencionalnih teorijskih sadržaja iz udžbenika, u kome su se družili i zabavljali, stvarajući originalno umetničko delo.

-Ovo je veoma značajno za nas kao školu, za decu, pogotovo,jer su mala priliku da urade nešto sama i da uživaju u lepoti svog rada. Kao obrazovna institucija trudimo se da im svake godine organizujemo ove kreativne radionice u kojima mogu da izraze svoje talente. Kako su to učenici sedmog i osmog razreda, ovo je način pripreme sza dualno obrazvanje koje ih očekuje u srednjoj školirekla je Emina Đurić, direktor OŠ “Desanka Maksimović”.

Foto/Emina Đurić, direktor OŠ „Desanka Maksimović“

Neograničena dečja mašta kojoj je odabir samog materijala mozaika i boja dozvolio da se razigra i oslobodi, je prema rečima autorke Kreativne radionice, Olivere Stanišić, prevazišao očekivanja.

Ono što smo dobili ovom radionicom, jeste da su se deca naučila strpljenju, posvećenosti, saradnji i nalaženju dobrih idejnih rešenja, tako da je moje zadovoljstvo veliko, kada je rad sa decom u ovoj školi u pitanju.To nam daje podsticaj da sledeće generacije uvedemo u ovaj svet umetnosti , za čije je stvaranje potreban niz dobrih karakternih osobina -rekla je Stanišić.

Foto/Olivera Stanišić

Upečatljivi  “Zmajski čuvar magičnog grada”u školskom holu pokazao je  različite, dečje “zmajske” osobine koje su učestvovale u njegovom stvaranju.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *