Zabeležen prvi slučaj Korona virusa u Gornjem Milanovcu

U Gornjem Milanovcu zabeležen je prvi slučaj korona virusa, rekao je danas komandant štaba za vanredne situacije Dejan Kovačević. On je istakao da je u pitanju osoba koja radi u Čačku, a živi u Gornjem Milanovcu i trenutno se nalazi u kućnoj izolaciji. Osamnaest osoba je doputovalo u Gornji Milanovac i oni će u samoizolaciji biti narednih 14 dana a primena te mere će biti kontrolisana od strane policije. 

Članovi štaba doneli su mere poput potpunog prestanka rada Kulturnog centra, biblioteke „Braća Nastasijević“, Muzeja Rudničko-takovskog kraja, Sportsko rekreativnog centra Breza, teretane i igraonice. Ugostiteljski objekti radiće od 8-20 sati. Takođe, biće zatvorena Mlečna pijaca, dok će Zelena nastaviti da radi uz obavezu JKP Gornji Milanovac da svakodnevno obavlja dezinfekciju prostora. 

Dejan Kovačević, komandat Štaba za vanredne situacije još jednom je naglasio da je neophodno da stariji sugrađani ostanu kod kuće i da ni u kom slučaju ne izlaze van stanova, kuća i dvorišta. Korisnici Narodne kuhinje ne treba da dolaze u prostorije Cvrenog krsta po obroke, jer će im oni svakodnevno biti isporučeni na kućnu adresu.

Svi stariji od 65 godina, mogu pozvati brojeve telefona kako bi dobili potrebne informacije:

Lokalna samouprava: 032/515-00-50 

Crveni krst:                 032/711-267

Niveus tim:                  032/711-406

Opširniji izveštaj sa Sednice Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, pogledajte u našoj Centralnoj informativnoj emisiji „Dan“ u 18.30,20 i 22 sata.

Za GM PRESS iz Gornjeg Milanovca, Mirjana Milićević / Foto: GM PRESS

3 Komentara

 1. Realno
  18 marta, 2020 - 12:20 pm

  Kako ce stici narod iz ugostiteljskih objekata do kuce,ako je isto radno vreme i policijski cas???

  Reply
 2. Zabrinut
  19 marta, 2020 - 5:28 pm

  Ljudi, mogu li se spreciti ovi penzioneri da rekreativno setaju pored reke po ceo dan, smatrajuci da im je to dvoriste…bezobrazluk
  Potrebna patrola policije samo za taj deo grada

  Reply
 3. Povratni ping: Prvi dan vanrednog stanja

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *