Završen turnir u malom fudbalu „Trofej Gornjeg Milanovca 2021“

Sinoć je u sportskoj hali „Breza“, u Gornjem Milanovcu, završen turnir u malom fudbalu „Trofej Gornjeg Milanovca 2021“, koji se od 13. do 27. decembra 2021. godine održavao pod pokroviteljstvom Opštine Gornji Milanovac. Organizatori turnira bili su Ustanova „Sportsko – rekreativni centar“ Gornji Milanovac i Futsal klub „Metalac Kolorado“.

Nagradni fond je predstavljala celokupna uplata od kotizacija i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji, dok su nagrade za publiku obezbedili FK „Metalac Kolorado“, Kompanija „Metalac“ i OTR „Cipelići“.

I ovoga puta, u seniorskoj konkurenciji, učestvovali su fudbalski klubovi registrovani na teritoriji Opštine Gornji Milanovac, dok kod juniora nije bilo ograničenja za prijave ekipa. Ljubitenji malog fudbala mogli su da odgledaju 19 mečeva u juniorskoj i 36 mečeva u seniorskoj konkurenciji. Kod juniora, za najboljeg igrača turnira proglašen je Ilija Kovačević („FOKA“). Najbolji golman je Mihailo Milanović („FOKA“), a najbolji strelac Luka Premović („FOKA“).

U borbi za treće mesto u juniorskoj konkurenciji, ekipa „CT MOBILE“ savladala je „BB COM LUNJEVICA“ rezultatom 8:6. Finalni duel pripao je ekipi „FOKA“ koja je sa 7:2 savladala „PAPIR PRINT“.

U seniorskoj konkurenciji, u duelu za treće mesto, FK „OZREMICA“ je savladala FK „NAPREDAK“ rezultatom 2:1. U finalnom susretu, nakon velike drame i neizvesnosti, pred oko 700 ljubitelja malog fudbala, FK „METALAC“ je savladao večitog rivala, FK „TAKOVO“, posle boljeg izvođenja penala (4:3). Nakon 40 minuta velike borbe rezultat je bio 2:2.

Za najboljeg igrača u seniorskoj konkurenciji proglašen je Dimitrije Jočović (FK „TAKOVO“), dok je za najperspektivnijeg igrača turnira proglašen Luka Pavlović (FK „METALAC“). Najbolji golman je Mateja Premović (FK „METALAC“), a najbolji strelac Bojan Gočanin (FK „TAKOVO“). Nagradu za najbolji gol na turniru podelili su Ivan Sejdić (FK „Takovski ustanak“) i Marko Milinković (FK „BACKOVAC UNITED“). Nagradu za FAIR-PLAY dobila je ekipa FK „Jablanica“, a nagradu za najstarijeg igrača turnira odneo je Miloš Bošković (FK „BACKOVAC UNITED“).

Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima turnira, sudijama, dežurnim lekarima, obezbeđenju, policiji, kao i publici na fer i korektnom navijanju.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *