11 novopotvrđenih, 102 pregleda u Covid ambulanti

Jedanaest novih lica potvrđeno pozitivnih na Kovid 19, stoji u izveštaju dr Aleksandra Čivovića, vd direktora Doma zdravlja. Od toga 2 lica su testirana u Opstoj bolnici nakon hospitalizacije, a ostali su testirani u Kovid ambulanti Doma zdravlja.

Ukupan broj potvrđeno pozitivnih u ovom trećem piku je 63.
Među potvrđeno pozitivnima ima i školske dece tako da su do sada dva odeljenja prešla, iz ovih razloga, na onlajn nastavu. U pitanju je odeljenje trećeg razreda tehničke škole, i odeljenje sedmog razreda osnovne škole Desanka Maksimović.

Od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih 1 lice je nažalost preminulo, 11 lica je izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije), 10 lica je hospitalizovano (dva lica na Infektivnoj klinici Beograd, 1 lice na Institutu za reumatologiju u Beogradu, 2 u Opštoj bolnici u Cacku, 5 u Bolnici u Gornjem Milanovcu), dok se preostala lica, kao i njihovi kontakti, nalaze u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac u Četvrtak 05.11.2020. obavljen je najveći broj pregleda od početka godine.
Pregledano je 102 lica. Tokom dana urađeno je 33 serološka testa i uzeto je 15 NF briseva, a 2 lica je hospitalizovano.

Situacija je zabrinjavajuća stoga još jednom apelujemo na sugrađane da ozbiljno shvate situaciju i budu odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba, a to je upotreba maske, držanje distance, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru).
Takođe apel upućujemo i inspekcijskim službama da pojačaju kontrolu primene propisanih mera.

Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na teritoriji opštine Gornji Milanovac, Kovid ambulanta će u rad uvesti još dve ekipe lekara i sestara, a radno vreme Kovid ambulante, od Subote 07.11.2020.godine, biće produženo i to u periodu od 08.00 do 20.00 časova svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima)

Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

 

GM Press / DZ GM

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *