11. Trofej Gornjeg Milanovca: „Borba za prvaka opštine u malom fudbalu“

Decembar je mesec kada se u Gornjem Milanovcu tradicionalno održava prednovogodišnji turnir u malom fudbalu. Ove godine biće to 11. Trofej Gornjeg Milanovca po redu, ali ovoga puta u nešto izmenjenom formatu, nego li ranijih godina.

predrag marković
Predrag Marković, Foto: GM Press

„Turnir ove godine nosi naziv „Borba za prvaka opštine u malom fudbalu“ u organizaciji Ustanove “Sportsko-rekreativni centar“ Gornji Milanovac i futsal kluba „Metalac Kolorado“. Generalni pokrovitelj turnira je opština Gornji Milanovac. Sam turnir će se odigravati u hali „Breza“ u periodu od 12. do 25. decembra. Napomenuo bih da je ove godine malo promenjena koncepcija takmičenja, gde će u seniorskoj konkurenciji pravo učešća imati klubovi koji su registrovani u opštinskom fudbalskom savezu Gornjeg Milanovca, odnosno klubovi koji se takmiče od opštinskog fudbalskog ranga, pa sve do Prve lige. Što se tiče juniora, tu neće biti ograničenja za prijave timova“, objasnio je propozicije i detalje vezane za samo takmičenje, direktor hale „Breza“, Predrag Marković.

Kotizacija za prijave klubova je 6.000 dinara za seniore, odnosno 4.000 za juniore i sav taj novac od uplata će u celosti ići u nagradni fond za ekipe. Ulaznice će biti simbolične cene od 100 dinara, dok će deca do 12 godina imati besplatan pristup.

Miloš Radojičić
Miloš Radojičić, Foto: GM Press

„Razmišljali smo dosta i znajući da domaća publika ne voli baš kada se nijedna od ekipa iz našeg grada ne domogne same završnice, već to budu timovi iz drugih gradova, odlučili smo se za promenu sistema takmičenja. Tako smo doneli zajedničku ideju da ove godine učestvuju samo članovi opštinskog fudbalskog saveza, odnosno ekipe tzv. „velikog fudbala“. Nadam se da će se ova promena dopasti publici i voleo bih da pokažemo zapadnom regionu kako se voli svoj grad, da se kao ljudi prikažemo u što lepšem svetlu i da pobedi realno najbolji“, bile su reči sportskog direktora turnira Miloša Radojičića.

Inače, glavna ideja za promenama u sistemu turnira je da se pruži šansa da što više momaka iz našeg grada dobije priliku da se oproba u „igri na petoparcu“ pred svojom publikom, a sa ciljem da tribine budu što ispunjenije.

Srđan Milićević
Srđan Milićević, Foto: GM Press

„Prvenstvena ideja je bila da još više omasovimo futsal u samom Gornjem Milanovcu, kao što to radi KMF „Metalac Kolorado“ godinama vrlo uspešno i da na taj način pronađemo još mlade i talentovane dece koja bi počela ozbiljno da se bave ovim sportom. Nadamo se da ćemo uspeti da omasovimo i publiku u gledalištu, pošto smo svi na neki način „lokal patriote“, koji vole da vide svoje timove u finalu. Takodje se nadam da će i sama kotizacija izneti neku lepu sumu koja će dodatno motivisati klubove da budu što uspešniji u takmičenju. Sama „Breza“ će deset dana biti kompletno u funkciji malog fudbala kao jedan lep sportski praznik pred Novu godinu“, zaključio je na kraju Srđan Milićević, član opštinskog veća za sport.

Foto: GM Press

Prijave za učešće na turniru će se primati do nedelje, 10. decembra, kada će se održati i žreb za prvu, grupnu fazu nadmetanja, kao i sam raspored mečeva.

Ognjen Vranić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *