11. Trofej Gornjeg Milanovca u malom fudbalu: Prvi dan nadmetanja

Dugo najavljivani tradicionalni, prednovogodišnji turnir u malom fudbalu koji je ove godine stigao do brojke 11, napokon je otpočeo. I već prvi dan je doneo dosta dobre i dinamične mečeve koji su svim prisutnima pokazali zašto magična igra na petoparcu iz godine u godinu dobija na sve većoj popularnosti i značaju u svetu sporta.

cof

Odigrano je ukupno 6 mečeva, po tri u obe starosne konkurencije, a rezultati su bili sledeći:

Seniori:

FK „Stella Rossa“ – FK „Velereč 94“   4  –  3

FK „Takovo – FK „Brezak“   6  –  0

FK „Ozremica“ – FK „Napredak“  6  –  4

Juniori:

„Inox sjaj“  –  „Kareka“   1  –  3

„Kota 555“ – „Gremio“  5  –  9

„II Materijal Hendling“ – „Rotopak“  11  –  1

Obzirom da je tek prvi dan nadmetanja, nije praksa da se bilo ko ili bilo šta pojedinačno izdvaja, no jedna stavka je zavredila pažnju. To je da već nakon tog jednog dana, može da se kaže da miriše da će promena u sistemu takmičenja kod seniora, dati pozitivan odgovor. Odnosno da se već primetio boljitak što se posete Milanovčana tiče kao i celokupne atmosfere u hali, o čemu svedoče i reči kapitena FK “Takovo” Miloša Mijatovića:

“Trebalo bi da sama promena sistema turnira donese boljitak i da opšti utisak na kraju bude dosta bolji, nego li prošle godine. Možda kvalitet futsala bude niži, nego što je bio, ali se svakako nadam da će publika dolaziti u većem broju, obzirom da su svi učesnici naši sugrađani. Mi igrači svakako ćemo imati veći motiv da pred našom publikom pokažemo šta znamo i da želimo da osvojimo trofej, da prikažemo što lepši fudbal”

Takodje o pretendentima za osvajanje trofeja ili nekoj ekipi za koju se pretpostavlja da je izraziti favorit je još suviše rano pričati, ali se može spomenuti da volje, žara i truda nije nedostajalo niti jednoj ekipi ovog uvodnog dana i da je svaka imala enormnu želju za trijumfom.

“Moji saigraiči i ja uvek idemo na pobedu. Ali veliki fudbal koji mi svakodnevno treniramo i futsal su dva različita pojma za sve nas koji se bavimo tim sportovima. U svakom slučaju trudićemo se da iz utakmice u utakmicu podižemo formu i pružamo sve bolje partije, pa zašto da ne, da na kraju dođemo do konačne pobede”, bio je zaključak kapitena i najboljeg fudbalera FK “Takovo”, Miloša Žuća Mijatovića.

Petak pred nama će doneti isto 6 utakmica, polovično podeljenih u obe starosne kategorije. Program ponovo startuje od 16 časova, a zatvara se mečom u 21 sat. Obzirom da je vikend na pragu, a i neki mečevi po kuloarima već izazivaju veliko interesovanje, nadamo se da će poseta biti sve bolja i bolja iz dana u dan.

Gm Press

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *