15 medalja za karatiste KK „Milanovac“ na Prvenstvu regiona

Nastavak takmičarske sezone za karatiste karate kluba „Milanovac“ počeo je više nego uspešno. U subotu je u Čačku održano Prvenstvo uže Srbije u karateu za poletarce, pionire i nade, koje je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Prvenstvo države, koje će se održati početkom aprila. Karate klub „Milanovac“ nastupio je sa svojih 17 takmičara u katama i borbama. Karatisti „Milanovca“, u osveženom sastavu, sa 6 novih takmičara, koji su po prvi put nastupali na takmičenju, ostvarili su odličan rezultat, osvojivši ukupno 15 medalja i to 6 zlatnih, 3 srebrne i 6 bronzanih.

Šampioni uže Srbije za ovu godinu u katama postali su Ružica Petrović (poletarke 2012.) u apsolutnoj kategoriji, Sunčica Milinković (pionirke 2011.) u D klasi, Petar Petrović (pioniri 2011.) u apsolutnoj kategoriji, Andrija Živanović (muške nade 2008.) u E klasi, kao i kata tim poletaraca u sastavu Lazar Lazarević, Ognjen Vesović i Vuk Vasović. Još jedna zlatna medalja pripala je dvostrukom šampionu uže Srbije, Petru Petroviću, i to u disciplini borbe u kategoriji „pioniri -30 kg“, koji je posle tri atraktivno dobijena meča još jednom pokazao svoj talenat i potvrdio da je kompletan karatista, takmičivši se u obe discipline.

Srebrne medalje su osvojili Ana Zarić (pionirke 2011.) u D klasi u katama, koja je posle dve ubedljive pobede izgubila u finalu od svoje klupske drugarice, kao i Miloš Dabižljević (pioniri 2010., -45 kg) i Bogdan Strugarević (muške nade 2009., -47 kg) u borbama, koji su tog dana zaista briljirali.

Do bronzane medalje moglo se doći pobedama kroz sve repasažne mečeve, a njih su osvojili Vukašin Janković (poletarci 2013.) u E klasi, Lazar Lazarević (poletarci 2012.) u E klasi, Ognjen Vesović (poletarci 2012.) u E klasi, Jelisaveta Ponjavić (ženske nade 2008.) u D klasi, Andrija Tešić (muške nade 2008.) u D klasi, kao i tim pionira u borbama u sastavu Petar Petrović, Miloš Dabižljević i Veljko Damljanović.

Veoma blizu osvajanja medalje u katama bila je Jasmina Jovičić, koja se u kategoriji „poletrke 2013. godište i mlađe“ takmičila sa godinu dana starijim protivnicama, gde je posle dve ubedljive pobede, tesnim porazom zaustavljena u polufinalu, a zatim i u borbi za treće mesto. Bez medalje su, takođe, ostali i Jovan Tanasković i Luka Novaković  u katama, kao i Veljko Damljanović u borbama, koji je ipak ostvario plasman na Prvenstvo države.

Svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima nije krio ni trener mladih karatista Đorđe Petrović:

– Posle zimske pauze naši takmičari su pokazali odličnu formu i svojim rezultatima ponovo su naš klub postavili na jednu od najviših pozicija u našem regionu. Posebno nas raduje to što su šest novih mladih takmičara imali odlične nastupe i pokazali da se na njih i te kako može računati u budućnosti. Takođe, posebno zadovoljstvo pruža činjenica da su takmičari u borbama u sve boljoj formi, što je rezultat temeljnog rada i dobre karate škole kroz koju su prošli dok se se takmičili u katama. Za vikend nas očekuje regionalno školsko prvenstvo na kojem će nekoliko naših takmičara uzeti učešće.

Sve u svemu, generalno gledano mladi karatisti KK „Milanovac“ su nastavili tamo gde su stali pre novogodišnjih praznika, odnosno nastavili su žetvu medalja kako su nas i inače navikli u prethodnom periodu.

GM PRESS / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *