15 novih potvrđenih slučajeva, ukupno 211

Petnaest novih lica je potvrđeno Kovid pozitivno na teritoriji gornjomilanovačke opštine, što je ukupno 211 lica, u trećem piku – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja.
Od ukupnog broja Kovid pozitivnih lica u trećem piku:

– tri lica je nažalost preminulo, dok je 42 lica izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).
– U beogradskim bolnicama smešteno je 6 Milanovčana,
– 7 lica su hospitalizovana u Opštoj bolnici u Čačku,
– 13 lica je hospitalizovano u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu.
– Preostala potvrđeno Kovid pozitivna lica, kao i njihovi kontakti, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u sredu je obavljeno 135 pregleda od čega je više od polovine prvih. Urađeno je 23 serološka testa, 11 antigenskih i uzeto je 12 NF briseva. Šest lica je upućeno na hospitalizaciju.
U populaciji je značajno veći broj potvrđeno pozitivnih lica koja nemaju simptome, ali su prenosnici, tako da još jednom apelujemo na sve sugrađane da shvate da najmanje što mogu, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru – kaže dr Čivović.

Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.
Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.

Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08.00 do 20.00 časova svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).
Između 7.00 i 8.00 časova uzimaju se, predhodnog dana, planirani brisevi.Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *