17 novopotvrđenih na Covid 19, dvoje preminulo -jedno pozitivno i jedno negativno

Još 17 lica je potvrđeno Kovid pozitivno na teritoriji opštine Gornji Milanovac, što je ukupno 196 lica, u  trećem piku -kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja.

-Od ukupnog broja pozitivnih: još jedno lice Kovid pozitivno (77 godina starosti) je preminulo tako da je ukupan broj preminulih – potvrđeno pozitivnih lica 3, dok je njih 39 izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije). Preminuo je i jedan pacijent koji je imao ispoljenu kliničku sliku Kovida, ali su mu svi rezultati testa bili negativni, te je imajući u vidu da su mu svi članovi porodice potvrđeno Kovid pozitivni i on lečen u hospiralnim uslovima.
Dvadeset šest potvrđeno Kovid pozitivnih je hospitalizovano i to u Beogradu 5 lica, 6 u Opštoj bolnici u Čačku i 15 u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu. Preostala potvrđeno Kovid pozitivna lica, kao i njihovi kontakti, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac – kaže Čivović u Izveštaju.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, juče je obavljeno 142 pregleda, urađeno je 25 seroloških i 9 antigskih testova i uzeto je 10 NF briseva. Sedam lica je upućeno na hospitalizaciju.
-Još jednom apelujemo na sve sugrađane da shvate da najmanje što mogu, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.
Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.
Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe – apeluju iz Doma zdravlja.

Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08.00 do 20.00 časova svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).
Između 7.00 i 8.00 časova uzimaju se, predhodnog dana, planirani brisevi.Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *