17 pozitivnih na Covid 19 u Gornjem Milanovcu

Na osnovu svih pristiglih rezultata, sedam novih lica potvrđeno je pozitivno na Kovid 19 – ukupno 17 na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Od njih sedamnaest, jedno lice je hospitalizovano na infektivnoj klinici u Beogradu dok se njih 16 kao i kontakti istih nalaze u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Značajno je pomenuti i lice koje se nalazi na listi kontakata potvrđeno pozitivnih na Kovid 19, a koje je zbog ispoljene kliničke slike hospitalizovano u Opštoj bolnici Gornji Milanovac i pored toga što su rezultati dva NF brisa bili negativni.

Sva lica za koja su stigli rezultati tokom vikenda su lica sa postojećih lista kontakata prethodno potvrđeno pozitivnih.

Od izuzetnog značaja u situaciji proglašene epidemije je primenjivanje svih mera i preporuka nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba, a to je, u osnovi, upotreba maski, držanje distance, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru).

Svakodnevno se prati razvoj epidemiološke situacije i zavisno od toga i potrebe, menjaće se i organizacija rada Kovid ambulante.

Podsećamo sugrađane da je radno vreme Kovid ambulante svakog dana (i subotom i nedeljom) od 09:00 do 17:00. Brojevi telefona u Kovid ambulanti su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *