23 nova lica su potvrđeno Kovid pozitivna, jedno lice je preminulo

Još jedno lice je preminulo (M.J. 1952), a 23 nova lica su potvrđeno Kovid pozitivna. Porodici preminulog ovim putem izjavljujemo iskreno saučešće. Ukupan broj Kovid pozitivnih lica u ovom trećem piku je 234. – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja.

Od tog ukupnog broja 4 lica je preminulo, dok je 48 lica izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).
Dvadeset tri Kovid pozitivna lica je hospitalizovano i to u beogradskim bolnicama 5, u Opštoj bolnici Čačak 6 lica, i u Opštoj bolnici Gornji Milanovac 12.
Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.
U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u četvrtak 19.11.2020.godine, obavljeno je 139 pregleda od čega je više od polovine prvih pregleda. Urađeno je 30 seroloških i 37 antigenskih testova, i uzeto je 17 NF briseva.
Šest lica je upućeno na hospitalizaciju.

Još jednom apelujemo na sve sugrađane da shvate da najmanje što mogu, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.
Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.
Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.

Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08.00 do 20.00 časova svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).
Između 7.00 i 8.00 časova uzimaju se, predhodnog dana, planirani brisevi.Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

GM Press / DZ GM

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *