270 DOLARA ZA GAS Završen sastanak Vučića i Putina, a ovo je DOGOVOR

–  Postigli smo nešto, uspeli smo da u narednih šest meseci dobijemo cenu 270 dolara za 1.000 kubika gasa, i dobili smo veće količine gasa u tom periodu i fleksibilnost isporuke –  rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka u Sočiju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako je pojasnio, u narednih šest meseci Srbija će zadržati sadašnju cenu od 270 dolara, a bilo je reči i o dugoročnom ugovoru.

– Putin je rekao je da će sve biti dobro, a i da ima elemenata da ćemo i posle tih šest meseci imati i veće količine i dobru cenu – rekao je Vučić.

Kako je naveo, postignutim dogovorom „uštedeli smo jedan nacionalni stadion“.

– Srbija neće imati problem sa gasom, snabdevanje će biti redovno. Predsednik Putin nam je mnogo pomogao – istakao je on.

Vučić je rekao i da je Putin prihvatio njegov predlog o ceni gasa, u trenutku kada je u istoriji cena gasa najviša.

Razgovarali smo o mnogo tema i hoću da se zahvalim predsedniku Putinu. O svim važnim pitanjima. On je vrlo dobro razumeo koliki je značaj cene, količine gasa – rekao je Vučić.

Naveo je da Srbiji od danas, do kraja februara, treba oko 13 miliona kubnih metara gasa.

Postigli smo nešto što smo pokušali, a Putin je pokazao prijateljstvo prema Srbiji – rekao je Vučić.

 

Bajatović skakao od sreće

Naveo je i da je direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović „skakao od sreće, i da je Putin pred predsednikom Srbije zvao sve redom kako bi se rezultati postigli što pre.

Putin mi je rekao: „Aleksandre, rešenje će biti dobro“. I posle šest meseci, čini mi se, imaćemo izuzetnu cenu i povećanje obima, ali i fleksibilnost – istakao je Vučić.

Naveo je da je Putin za njega imao 90 pitanja, kao i da je on imao spremljenih 10 tačaka za razgovor, ali da su one bile obimnije.

Razgovor o Kosovu

Tema sastanka sa Putinom bila je i kosovsko pitanje.

Rusija će podržavati Srbiju kada je reč o Kosovu i Metohiji. Razgovarali smo o situaciji u regionu i svim pritiscima kojima smo istureni – naveo je Vučić.

Kako je kazao, „moramo da budemo dovoljno odgovorni i ne smemo da budemo slabiji i džak za udaranje“.

Na tome ćemo da radimo kada je vojno-tehnička saradnja sa Rusijom u pitanju – rekao je Vučić.

Kako je naveo, „bukvalno smo razgovarali o svemu, i o boksu i o ruskim stručnjacima u Srbiji“.

Blic/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *