29 pozitivnih u poslednja 24 sata, preminulo četvoro

Dvadeset devet novih Kovid pozitivnih lica, na području gornjomilanovačke opštine što je ukupan broj u trećem piku je 366. Nažalost preminulo je još 4 Kovid pozitivna lica, tako da je ukupan broj preminulih Kovid pozitivnih lica u trećem piku 9. (U pitanju su lica čija su godišta rođenja 1937, 1944, 1942, 1950). Svim porodicama preminulih izražavamo iskreno saučešće – kaže se u izveštaju dr Aleksandra Čivovića vd direktora Doma zdravlja.

Od ukupnog broja Kovid pozitivnih u  trećem piku, 101 lice je izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).
Trideset osam  pozitivnih na korona virus je hospitalizovano i to u Beogradu njih 3, u Opštoj bolnici Čačak 6 lica, i u Opštoj bolnici Gornji Milanovac 29.
Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.
U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u četvrtak 26.11.2020.godine, obavljeno je 147 pregleda, urađeno je 15 seroloških i 41 antigenski test i uzeto je 17 NF briseva.
Deset lica je upućeno na hospitalizaciju.
Tokom dana bi trebalo da bude osposobljen i kontejner koji je postavljen uz Dom zdravlja, gde će biti uvedena još jedna ekipa kako bi se smanjilo vreme čekanja na preglede.

Radno vreme ambulante je od 7.00 do 20.00 časova – svakoga dana (i subotom i nedeljom,kao i državnim praznikom).

-Pritisak na zdravstveni sistem u Gornjem Milanovcu je veliki, ljudi su umorni, puno njih je i izbačeno iz stroja, te molimo sugrađane da i sebi i nama pomognu time što će učiniti ono što su u mogućnosti i u obavezi – a to je da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru – kaže Čivović

Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.

Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.

Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85

GM Press / DZGM

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *