295 Covid pozitivnih na području opštine, potvrđena nova 24 slučaja

Prema poslednjem izveštaju, potvrđeno je 24 nova pozitivna slučaja na Covid 19 na području gornjomilanovačke opštine, što je u trećem piku ukupno 295 – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktroa Doma zdravlja.

Od ovog broja 5 lica je preminulo, dok je 79 izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).

Trideset četiri Kovid pozitivna pacijenta je hospitalizovano i to u beogradskim bolnicama 5, u Opštoj bolnici Čačak 6 lica, i u Opštoj bolnici Gornji Milanovac 23.

Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, juče je , obavljen  161 pregled, urađeno je 23 serološka i 17 antigenskih testova, i uzeto je 14 NF briseva.

Šest lica je hospitalizovano.

Još jedna ekipa je uvedena u Kovid ambulantu tako da sada 5 ekipa radi u njoj zbog velikog broja pregleda.

Radno vreme ambulante od danas je od 7.00 do 20.00 časova – svakoga dana (i subotom i nedeljom,kao i državnim praznikom).

Još jednom apelujemo na sve sugrađane da shvate da najmanje što mogu, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.

Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.

Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.

Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *