31 novopotvrđeni slučaj, preminula još 2 pacijenta

Ukupan broj Kovid pozitivnih lica u ovom trećem piku je 487. U OBGM još dva Kovid pozitivna lica su preminula (1934. i 1933. godište), tako da je nažalost do sada , u ovom trećem piku, preminulo 18 Kovid pozitivnih lica, dok je 153 lica izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije) – kaže se izveštaju dr Aleksandra Čivovića, vd direktora Doma zdravlja.

-Četrdeset dva Kovid pozitivna pacijenata je hospitalizovano i to najveći deo u Opštoj bolnici Gornji Milanovac.
Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac. U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac u ponedeljak je obavljen  241 pregled, urađeno je 8 seroloških i 50 antigenskih testova i uzeto je 14 NF briseva – navodi se u Izveštaju. 

Radno vreme ambulante je od 7.00 do 20.00 časova – svakoga dana (i subotom i nedeljom,kao i državnim praznikom).

U Kovid funkciji je još jedna ordinacija – kontejner, koji je postavljen uz Dom zdravlja. Tu lica koja završavaju svoje lečenje mogu preuzeti potvrde, doznake i završiti sve administrativne poslove oko izlaska iz izolacije, zatvaranja/otvaranja bolovanja čime je u mnogome smanjeno čekanje na pregled u Kovid ambulanti.
Hvala svima na strpljenju i razumevanju, jer samo oslanjajući se jedni na druge možemo lakše proći kroz ove neželjene okolnosti.

Apelujemo još jednom na sve, da situaciju shvate ozbiljno i pomognu sebi i zdravstnim radnicima time što će učiniti ono što mogu, a to je da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.
Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.

Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.

Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.11

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *