37 novih potvrđenih slučajeva pozitivnih na Covid 19

Ukupan broj Kovid pozitivnih lica u  trećem piku je 540, na području opštine Gornji Milanovac. Od ukupnog broja, nažalost do sada , u  trećem piku, preminulo je 20 Kovid pozitivnih lica, dok je 173 lica izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).
-Pedeset tri Kovid pozitivna pacijenata je hospitalizovano, i to najvećim delom u Opštoj bolnici Gornji Milanovac – 43.
Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac. U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac,juče je  obavljeno  225 pregleda, urađeno je 2 serološka i 51 antigenski test, uzeto je 16 NF briseva -kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja.

Radno vreme ambulante je od 7.00 do 20.00 časova – svakoga dana (i subotom i nedeljom,kao i državnim praznikom).

U Kovid funkciji je još jedna ordinacija – kontejner, koji je postavljen uz Dom zdravlja. Tu lica koja završavaju svoje lečenje mogu preuzeti potvrde, doznake i završiti sve administrativne poslove oko izlaska iz izolacije, zatvaranja/otvaranja bolovanja čime je u mnogome smanjeno čekanje na pregled u Kovid ambulanti.
Apelujemo još jednom na sve, da situaciju shvate ozbiljno i pomognu sebi i zdravstnim radnicima time što će učiniti ono što mogu, a to je da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.
Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.
Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.
Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *