42 nova obolela, izlečeno 100

Ukupan broj Kovid pozitivnih lica u ovom trećem piku je 337.
Od tog ukupnog broja 7 lica je preminulo, dok je 100 lica izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).

Trideset devet Kovid pozitivnih pacijenata je hospitalizovano i to u beogradskim bolnicama 5, u Opštoj bolnici Čačak 8 lica, i u Opštoj bolnici Gornji Milanovac 26.
Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.
U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u Sredu 25.11.2020.godine, obavljen je najveći broj pregleda do sada – 203 pregleda, urađeno je 35 seroloških i 46 antigenskih testova i uzeto je 12 NF briseva.
8 lica je upućeno na hospitalizaciju.

Još jedna ekipa je uvedena u Kovid ambulantu tako da sada 5 ekipa radi u njoj zbog velikog broja pregleda, a postavljen je i Kontejner EU ZA TEBE – trenutno se osposobljava kako bi i u njemu od sutra mogli da se obavljaju pregledi.
Radno vreme ambulante od danas je od 7.00 do 20.00 časova – svakoga dana (i subotom i nedeljom,kao i državnim praznikom).

Još jednom apelujemo na sve sugrađane da shvate da najmanje što mogu, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.

Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.

Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.

Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

GM Press / DZ GM

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *