49 novih potvrđenih slučajeva, ukupno 589. Preminulo 5 Milanovčana

Ukupan broj Kovid pozitivnih lica u  trećem piku na području gornjomilanovačke opštine  je 589.  U poslednja 24 sata preminulo je 5 Milanovčana, (najmlađe 1985. godište a najstarije 1930). Ukupno je u trećem piku, preminulo 25 Kovid pozitivnih lica, dok je 177 lica izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).

-Pedeset devet Kovid pozitivnih pacijenata je hospitalizovano, i to najvećim delom u Opštoj bolnici Gornji Milanovac.
Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac. U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u sredu je obavljeno  249 pregleda, urađeno je 2 serološka i 53 antigenska testa, uzeto je 14 NF briseva – kaže dr Aleksandar Ćivović, vd direktora Doma zdravlja.

Od ponedeljka 07.12.2920.godine planirano je novo radno vreme Kovid ambulante, od 7.00 do 22.00 časova – svakoga dana (i subotom i nedeljom,kao i državnim praznikom), kako bi svi pacijenti kojima je potreban pregled bili primljeni i pregledani. Rad će biti organizovan u dve smene, sa po tri lekara u obe smene.

-U Kovid funkciji je još jedna ordinacija – kontejner, koji je postavljen uz Dom zdravlja. Tu lica koja završavaju svoje lečenje mogu preuzeti potvrde, doznake i završiti sve administrativne poslove oko izlaska iz izolacije, zatvaranja/otvaranja bolovanja čime je u mnogome smanjeno čekanje na pregled u Kovid ambulanti –  navodi dr Čivović u Izveštaju.

Apelujemo još jednom na sve, da situaciju shvate ozbiljno i pomognu sebi i zdravstnim radnicima time što će učiniti ono što mogu, a to je da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.
Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.
Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.
Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *