5 novopotvrđenih slučajeva pozitivih na Covid, ukupno 179

Još 5 lica je potvrđeno Kovid pozitivno na teritoriji gornjomilanovačke opštine, što je ukupno 179 lica, u  trećem piku – kaže se u redovnom saopštenju Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Prema rečima dr Aleksandra Čivovića, vd direktora Doma zdravlja od ukupnog broja pozitivnih: 2 lica su, nažalost, preminula, dok je njih 35 izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije). U beogradskim bolnicama smešteno je 4 Milanovčana, 4 lica su hospitalizovana u Opštoj bolnici u Čačku a 13 u bolnici u Gornjem Milanovcu. Preostala potvrđeno pozitivna lica, kao i njihovi kontakti, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u ponedeljak  je obavljeno 179 pregleda. Urađena su 32 serološka testa, 7 antigenskih i uzeto je 8 NF briseva. Devet lica je hospitalizovano.

Dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja

-U populaciji je značajno veći broj potvrđeno pozitivnih lica koja nemaju simptome, ali su prenosnici, tako da još jednom apelujemo na sve sugrađane da shvate da najmanje što mogu, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.
Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba. Takođe apel upućujemo i inspekcijskim službama da pojačaju kontrolu primene propisanih mera .
Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe- kaže se u Saopštenju.
Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08.00 do 20.00 časova svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).
Između 7.00 i 8.00 časova uzimaju se, predhodnog dana, planirani brisevi.Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *