8 novih pozitivnih slučajeva, ukupno 271 izlečeno 64

Na osnovu svih, do jutros, pristiglih rezultata, ukupan broj Kovid pozitivnih lica na području gornjomilanovačke opštine  u  trećem piku je 267. Rezultati stalno pristižu i brojevi se uvećavaju – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktor Doma zdravlja.

Od tog ukupnog broja 5 lica je preminulo, dok je 64 lica izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).
Trideset jedan Kovid pozitivan pacijent je hospitalizovan, najvećim delom u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, 21, u beogradskim bolnicama 4, u Opštoj bolnici Cacak 6.

Preostala Kovid pozitivna lica, kao i njihovi kontakti, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u nedelju 22.11.2020.godine, obavljeno je 130 pregleda, urađena 22 serološka i 5 antigenskih testova           I uzeto 9 NF briseva.

Osam lica je hospitalizovano.

-Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba. Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe – stoji u izveštaju.

Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08.00 do 20.00 časova svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).
Između 7.00 i 8.00 časova uzimaju se, prethodnog dana, planirani brisevi.Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *