8 novih slučajeva pozitivnih na Covid 19, ukupno 104

Još 8 Covid pozitivnih lica na teritoriji gornjomilanovačke opštine,  što je ukupno 104 – kaže se u redovnom izveštaju Doma zdravlja Gornji Milanovac, koji dostavlja vd direktora.
Od tog, ukupnog broja Kovid pozitivnih: 2 lica je, nažalost, preminulo, dok je njih 23 izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).
Pet pacijenata je hospitalizovano u Beogradu (dva lica na Infektivnoj klinici Beograd, jedan Kliničko bolničkom centru „Dragiša Mišović“ , jedan u Kliničko bolničkom centru „Zvezdara“ i 1jedno lice na „Prvoj hirurškoj klinici“ ), četiri Milanovčanina su hospitalizovana u Opštoj bolnici u Čačku.
– Preostala Kovid pozitivna lica, kao i njihovi kontakti, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.
U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, juče je  obavljeno  99 pregleda,urađeno je 17 seroloških testova i uzeto je 16 NF briseva. Četiri lica je hospitalizovano.
-U populaciji je značajno veći broj ljudi koji nemaju nikakve simptome ali si izvesno Kovid pozitivni te molimo sve da svate značaj preventivnih mera čijom primenom čuvamo svoje okruženje i sebe. Situacija je zabrinjavajuća. Apelujemo na sve sugrađane da shvate da najmanje što mogu, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.
Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba. Takođe apel upućujemo i inspekcijskim službama da pojačaju kontrolu primene propisanih mera – kaže u izveštaju dr Aleksandar Čivović, vd direktora Domazdravlja.

Dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja

– Danas u toku dana ispred Kovid ambulante biće postavljen veliki šator koji ćemo, nadam se uspeti malo da ugrejemo , kako bi olakšali ionako specifičnu situaciju pacijentima koji čekaju na pregled. Hvala svima na razumevanju, ovo su ipak vanredne okolnosti na koje je potrebno dati adekvatan odgovor, a niz aktivnosti i redovnih poslova koje zdravstveni radnici obavljaju mimo epidemije takođe iziskuju predan i požrtvovan rad. Još jednom hvala i kolegama – lekarima, sestrama i nemedicinskom osoblju na predanosti i požrtvovanosti – naglašava Čivović.
Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.
Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08.00 do 20.00 časova svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).
Između 7.00 i 8.00 časova uzimaju se, predhodnog dana, planirani brisevi.Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *