820 hiljada za Kulturni centar

Filmski centar Srbije na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za 2020. godinu pozitivno je ocenio projekte Kulturnog centra i sa 820.000 dinara pomoćiće njihovu realizaciju.

Gornjomilanovački Kulturni centar svake godine konkuriše za sredstva koja doprinose razvoju Ustanove i poboljšanju tehničkih uslova, a prepoznat je kao nosilac kulturng razvoja u ovom delu Srbije što svakodnevno i dokazuje. U prilog tome govori činjenica da je prošlu godinu Kulturni centar na čelu sa direktorom Draganom Arsićem završio sa više od 800 organizovanih događaja.

-Filmski centar Srbije na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za 2020. godinu pozitivno je ocenio projekte Kulturnog centra i sa 820.000 dinara pomoćiće njihovu realizaciju. Prilikom određivanja sredstava, između ostalog, Za nabavku sistema za elektronsku prodaju karta, Filmski centar Srbije je odobrio 770.000 dinara. Projekat SMART bioskopa obuhvata nabavku sistema za elektronsku prodaju ulaznica, bez proširenja Digital Signage sistema.   Ostatak odobrenih sredstava, a reč je o 50.116 dinara Filski centar Srbije opredelio je za Stimulaciju bioskopskog prikazivanja domaćih filmova u Gornjem Milanovcu – kaže Dragan Arsić direktor Kulturnog centra.

Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra

Prema Arićevim rečima u toku su pregovori sa “Sky music-om” koji je dobio  tender za novo rol bioskopsko platno, a treba da stigne početkom sledećeg meseca. Narednih dana biće raspisana javna nabavka za ugradnju platna.

U cilju poboljšanja tehničkih uslova Kulturni centar je započeo i uređenje pojedinih unutrašnjih delova zgrade Doma kulture.

-U toku su radovi na postavljanju podova, keramike svega što je predviđeno projektom zahvaljujući “Gradovi u fokusu”, čije je nosilac opštine Gornji Milanovac. Zahvaljujem se Ministartsvu culture koje nam pomaže da stvorimo što bolje uslove za negovanje I razvoj kulturnog života u Gornjem Milanovcu – istakao je Arsić

Prema novim merama koje na snagu stupaju danas bioskopske projekcije počinjaće u 14 I 18 sati. Broj posetilaca je mali, tako da je uz maske I distance potpuno bezbedno pogledati film.

Baletski koncert  u okviru Karavana igre,  koji organizuje  nacionalna fondacija za igru sa Ajom Jung, biće održan u nedelju u 19 sati.  Broj ulaznica je ograničen  i to će biti još jedna kulturna pobeda tokom pandemije.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *