98 pozitivnih u poslednja 3 dana, ukupno 687

U poslednja tri dana, tokom vikenda, pregledano je 627 lica u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac.
-Ukupan broj Kovid pozitivnih lica u ovom trećem piku je 687. Tokom vikenda preminula su još 4 Kovid pozitivna pacijenta (1941, 1957, 1962 i 1969 godište), tako da je od ukupnog broja, nažalost do sada , u ovom trećem piku, preminulo je 29 Kovid pozitivnih lica, dok je 200 lica izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije). Među preminulima je i zdravstveni radnik – stomatološka sestra (1962) što samo svedoči da virus ne bira i da smo svi u riziku – kaže u izveštaju dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja.
Šesdeset šest Kovid pozitivnih pacijenata je hospitalizovano, i to najvećim delom u Opštoj bolnici Gornji Milanovac.
Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.
Tokom vikenda, urađeno je 205 antigenskih testova i uzeto je 32 NF brisa.
Od danas – ponedeljak 07.12.2920.godine planirano je novo radno vreme Kovid ambulante, od 7.00 do 22.00 časova – svakoga dana, kako bi svi pacijenti kojima je potreban pregled bili primljeni i pregledani. Rad će biti organizovan u dve smene, sa po tri lekara u obe smene.
Apelujemo još jednom na sve, da situaciju shvate ozbiljno i pomognu sebi i zdravstnim radnicima time što će učiniti ono što mogu, a to je da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.
Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.
Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.
Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *