Agencija “Niveus tim” podelila oko 100 paketa najugroženijima

Agencija „Niveus tim“ iz Gornjeg Milanovca, započela je pre dva dana podelu paketa najugroženijim sugrađanima. Juče i danas podeljeno ih je oko stotinu , težine do 25 kg.

-U predhodna dva dana na osnovu donacije preduzeća „Kumovi” doo, koje se bavi veleprodajom voća i povrća, poljoprivrednog gazdinstva i mlina „Zrnce po zrnce“ iz Teočina, mlekare „Promlek“ i veterinarske „Veta medika“, uspeli smo da pripremimo oko 100 paketa sa osnovnim životnim namirnicama (voće, povrće, pasulj, projino  kukuruzno brašno) – kaže Milan Tadić iz agencije “Niveus tim”.

Milan Tadić, Niveus tim

– Inače, “Niveus tim” postoji već 4 godine i licencirani je pružalac socijalne zaštite, za uslugu pomoć u kući starim i nepokretnim licima kao i lični pratilac deci sa smetnjama u razvoju- istakao je Tadić  i dodao –  usluge pružamo u više od 20 gradova i opština a oko 300 radnika  brine o 1500 lica.

U Gornjem Milanovcu ima 147 aktivnih korisnika koji su na osnovu rešenja centra zasocijalni rad upućeni za pomoć u kući „Niveus timu.. Od trenutka kada je proglašeno vanredno stanje  Agencija je oformila Kol centar čiji je  broj 032/711-406.

Donacija preduzeća „Kumovi” doo

 Bojan Pučković, pravnik agencije „Niveus tim“ kaže da tokom dana beleže dosta poziva i da svima izlaze u susret. Najčešći pitanja odnose se na dostavu lekova, hrane, sredstava za ličnu higijenu, zatim na podizanje penzije po osnovu ovlašćenja ali i plaćanje računa. –  Prilikom poziva Call centru uzmemo podatke i zahtev korisnika, adresu, kontakt telefon, naša ekipa izlazi na teren u saradnji sa Opštinskim štabom. Prilikom. Dostavljamo namirnice, zajedno sa fiskalnim računom i do sada nikakvih problema nije bilo. – ističe Pučković i naglašava da su svi kapaciteti angažovani, 40 zaposlenih je na gradskom i 10 u seoskom području.

Starijima od 65 godina za koje je na snazi mera zabrane kretanja ovakav vid pomoći mnogo znači.

U planu agencije „Niveus tim“  je otvaranje Kol centra za psiho socijalnu pomoć.  Tim stručnih radnika čini 25 licenciranih lica,  socijalnih radnika i pedagoga  koji će biti na raspolaganju svim starijm sugrađanima kako bi im pomogli prevazilaženje ovog perioda.

Bojan Pučković, pravnik  agencije „Niveus Ttim“

U početku bilo neralnih zahteva, sada je to nabavka osnovnih životnih namirnica, lekova.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *