Asfaltiran „Marića sokak“ u Srezojevcima

U Mesnoj zajednici Srezojevci danas je asfaltirano 270 metara puta, a saobraćajnica je izgrađena udruženim sredstvima opštine i meštana ovog sela.

Oko 270 metara asfaltnog puta u Marića sokaku u Srezojevcima, za dvadesetak domaćinstava koja gravitiraju duž ove saobraćajnice, mnogo znači. Marića sokak koriste i ostali meštani, jer Srezojevce povezuje sa drugim delovima matične opštine, kao i sa Čačkom.

marića sokak
Foto: GM Press

„Ovaj put je od velikog značaja za meštane, a naročito za đake koji su ranije kolskim putem išli do škole. Put je od značaja jer skraćuje putovanje do Čačka i ostalih delova Srezojevaca“, kaže Luka Nedović.

„Ovo je prvi put da sam u porodičnu kuću svoje majke došao pristojnom saobraćajnicom. Verujem da će bolja infrastruktura u selu doprineti da se što više ljudi, a naročito mladih, odluči na ostanak na ognjištu“, kazao je Petar Glišović, penzionisani profesor.

Savet Mesne zajednice je prošle godine podneo zahtev za asfaltiranje ove saobraćajnice, a taj zahtev je već u ovoj budžetskoj godini realizovan.

„Malo je reći da selu ovaj put mnogo znači. Izgradili smo ga udruženim sredstvima meštana i lokalne samouprave“, izjavio je Ivan Ostojić, predsednik MZ Srezojevci.

U poslednje četiri godine na području Gornjeg Milanovca asfaltirano je više od 100 kilometara seoskih puteva, zajedničkim učešćem opštine i gradjana.

Gordana Injac

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *