Asfaltiranje ulice Jovanke Radaković, najavljeni novi projekti do kraja godine

Opštinska uprava opštine Gornji Milanovac kao naručilac posla  a opština Gornji Milanovac kao investitor ugovorile su radove na izvođenju rehabilitacije ulice Jovanke Radaković u dužini od 215 metara, na potesu od raskrsnice sa ulicom Save Kovačevića do kafane „Galeb“. Vrednost radova je 2.527.740 dinara a izvođač je firma „Svin“ iz Gornjeg Milanovca.

Nakon duboke sanacije pojedinih delova ulice, frezovanja postojećeg asfalta u širini od 5 metara i ostalih pripremnih radova, kao što su nivelisanje šahti i zamena ivičnjaka u dužini od 20 metara, danas je postavljen i prvi sloj asfalta.

Foto/GM PRESS

-Sve ide planiranom dinamikom,  trenutno se asfaltira spoj ulica Jovanke Radaković i Dragiše Nikolića, koja je asfaltirana prošle sedmice. Narednih dana biće asfaltirana i ulica Vuka Karadžića, čim JKP završi zamenu instalicija,  kako bi se izbegla naknadna kopanja ulice. U planu je da završimo uređenje još nekoliko dečijih igrališta tokom ove sezone.  Prostor predviđen za decu u Gradskom parku u funkciji će biti za nekoliko dana, a sledi uređenje igrališta u okviru Osnovne škole u Semedraži  gde će biti rekonstriano igralište, kompletno parterno uređenje kao i prilazni put. U okviru ovih radova biće postavljena i nova ograda, kao i kompletan mobilijar. U Brezni će se takođe uraditi dečije igralište, završena je javna nabavka a izvođači se uvode u posao već sledeće sedmice – kaže predsednik opštine.

FOTO/Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Kovačević smatra da je ova 2021. bila veoma uspešna, imajući u vidu brojna ulaganja od strane Republike kao i da je ove godine ugrađen najveći broj kilometara asfalta na području gornjomilanovačke opštine.On kaže da će do kraja građevinske sezone biti  realizovani svi planirani projekti a budžetom za 2022. biće obuhvaćene ostale značajne saobraćajnice na području grada i opštine uopšte.

GM PRESS/Mirjana MIlićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *