Asfaltirano 500 metara puta Vraćevšnica–Prnjavor i Lipovac–Prekići

Proteklih dana završeni su radovi na asfaltiranju u još dve mesne zajednice. Meštani Mesne zajednice Prnjavor, dobili su 500 metara asfaltiranog lokalnog puta Vraćevšnica–Prnjavor. Sva sredstva, u iznosu od 2.553.374,70 dinara za izvođenje radova obezbedila je opština Gornji Milanovac. Predsednik MZ Prnjavor Svetislav Sredojević istakao je da asfaltiranje puteva puno znači za meštane sela.

„Koliko je ovo korisno i dobro za naše selo potvrđuje i činjenica da imamo četiri kupca placa koji žele ovde da naprave vikendice. Uz to, želim da dodam da imamo tri povratnika koja obnavljaju domaćinstva. Imamo nameru da i ubuduće deo po deo dovršimo i sastavimo ovaj put, a zahvalio bih se lokalnoj samoupravi što nam izlaze u susret“, rekao je Sredojević.
U Mesnoj zajednici Lipovac asfaltirana je deonica od 500 metara lokalnog puta Lipovac–Prekići. Takođe je sredstva za izvođenje radova obezbedila opština Gornji Milanovac. Vrednost radova iznosi 3.948.991,20 dinara. Meštani sela iskazali su veliko zadovoljstvo jer su konačno, posle 40 godina, dobili asfaltiran put, koji im najviše znači zbog dece, jer su ih do sada vozili do glavnog puta, kako bi otišli u školu.

„Četiri osnovna preduslova za dobar život na selu su dobar put, voda, struja i mladi ljudi koji će da uživaju u svemu tome. Put vodi od glavnog puta Gornji Milanovac-Kragujevac do lokalnog groblja i od velikog je značaja, ne samo za žitelje koji žive sa ove strane reke, već i za sve ostale žitelje koji imaju njive u ovom delu sela“, rekao je meštanin sela Lipovac, Milosav Milutinović.
Izvođač radova je valjevska firma „DIS Niskogradnja“.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *