Auto-put Obrenovac-Čačak za saobraćaj 18. avgusta

Autoput od Obrenovca do Čačka biće pušten u saobraćaj 18. avgusta, a na jesen i istočni krak Koridora 10, najavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Ukupno 103 kilometra biće od 18. avgusta u saobraćaju, od Obrenovca do Čačka. Koridor 11 je jako značajan zbog naših građana, jer ćemo konačno zaobići Ibarsku magistralu i imaćemo mnogo bezbedniji put“, rekla je Mihajlovićeva za TV Hepi, a saopštilo Ministarstvo.

Ona je istakla da će u decembru biti završena deonica od Surčina do Obrenovca, te će na taj način ukupna dužina na Koridoru 11 iznositi 120 kilometara.

„Pripremamo ugovor i za deonicu Novi Beograd – Surčin, koja će biti povezana na Koridor 11 i za dve godine moći ćemo da se vozimo auto-putem od Novog Beograda do Čačka“, kaže Mihajlovićeva i dodaje da će na jesen biti pušten u saobraćaj kompletan auto-put ka Bugarskoj, čime će biti završena izgradnja celog Koridora 10 kroz Srbiju.

Ona je istakla da je ulaganje u infrastrukturu važno zbog razvoja zemlje i da Srbija ove i iduće godine počinje da gradi pet novih auto-puteva.

Ona je istakla da ove godine počinje i izgradnja auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, a naredne godine i prve deonice auto-puta Niš-Merdare, a da je u prethodne četiri godine izgrađeno više od 300 kilometara auto-puteva.

Uskoro objedinjeni granični prelazi

Govoreći o dugom čekanju na granicama, ona je rekla da Srbija kreće u novi projekat kako bi se napravile zajedničke kontrole na granicama sa Rumunijom, Bugarskom, Hrvatskom i Mađarskom, na jednom punktu, umesto postojećih duplih kontrola.

„Mnogo veći izazov je uklanjanje nefizičkih barijera sa članicama EU, nego sa zemljama regiona koje nisu članice EU, kao što su Bosna i Hercegovina i Crna Gora, sa kojima ćemo imati zajedničke granične prelaze“, rekla je ministarka.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *