“Beli labud” čeka novog vlasnika

Manifestacija u oblasti hortikulture ”Beli labud”, održava se i ove godine na području opštine Gornji Milanovac. U toku je rad Komisije za ocenu najlepše uredjenog životnog prostora, koju sačinjava pet članova.

Konkurs za dodelu nagrada je otvoren 1.maja tekuće godine za sedam kategorija, medju kojima su: najlepše gradsko dvorište, seosko dvorište, prostor oko poslovnog objekta, prostor kolektivnog stanovanja, najlepše školsko dvorište.

Nevena Obradovic, predsednik Komisije za ocenu najlepše uređenog životnog prostora

Prema rečima predsednika komisije, Nevene Obradović, njihov rad se sastoji u obilasku lokacija sa zadatkom da sagledaju i ocene uređenost dvorišta ili terase.

Kriterijumi za dobijanje nagrade su: popunjenost prostora biljnim vrstama, raznolikost , položaj objekata u odnosu na prostor,kompozicija, uređenost“ – rekla je za GM Press Obradović i dodala: “Ove godine imamo 47 učesnika i to je znatan porast u odnosu na broj prijava prethodnih godina, jer je trenutna epidemiološka situacija navela ljude da više vremena provode u svojim domovima i dvorištima, a samim tim i da se više posvete uređenju životnog okruženja. Najvažnije je da se uređenju dvorišta posvećuje s ljubavlju,da ljudi uživaju u tome što rade i da je njima lepo.“

Pravo učešća na konkursu imaju držaoci parcela i objekata na teritoriji opštine Gornji Milanovac, pod uslovom da u prethodnih pet godina nisu nagrađivani ovom nagradom u kategoriji za koju konkurišu.

– “Nakon bodovanja i odluke o najlepše uredjenom prostoru, prva tri mesta u svakoj od kategorija biće nagradjena novčano, a prvo mesto će dobiti i lepu tablu „Belog labuda“, koja je vrlo reprezentativna i popularna“ – navodi Obradović.

foto: GM Press

Komisija će obilazak lokacija završiti kroz narednih nekoliko nedelja, nakon čega će se proglasiti pobednik konkursa.

Sredstva za dodelu nagrada i organizaciju Manifestacije „Beli labud“ se obezbedjuju iz budžeta Opštine Gornji Milanovac.

 

GM Press / Katarina Srećković

Tags:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *