BIOSKOPSKI REPERTOAR SEPTEMBAR 2020. godine

16. septembar 2020. /17:30 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: MULAN
Proslavljeni reditelj Niki Karo predstaviće nam epsku priču o legendarnoj kineskoj ratnici, u filmu koji nam stiže iz studija Dizni.
Kada kineski car pošalje dekret u kome piše da svaka porodica mora da pošalje jednog člana koji će se pridružiti Carskoj vojsci u odbrani zemlje od osvajača sa severa, Hua Mulan, najstarija ćerka proslavljenog ratnika, zameniće svog obolelog oca. Prerušena u muškarca, predstavlja se kao Hua Jun i na svakom koraku suočiće se sa izazovom kako bi prigrlila svoju unutrašnju snagu i istinski potencijal. Ovo je epsko putovanje koje će je preobratiti u poštovanog ratnika i na kome će zaslužiti poštovanje i zahvalnost čitave nacije i njenog oca učiniti ponosnim.
Neustrašiva mlada žena rizikuje sve što ima, zbog ljubavi prema svojoj porodici i državi i postaje jedan od najvećih ratnika za koje je Kina ikada čula.
Žanr: avantura, drama
Glumci: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li
Režiser: Niki Caro

16. septembar 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: KRALJ OSTRVA
Skot (Dejvidson) je imao smetnje u razvoju još od svoje sedme godine, kada mu je poginuo otac, vatrogasac. Sada je na sredini dvadesetih godina i malo toga je postigao jureći svoj san, da postane tatu majstor. Dok njegova mlađa, ambiciozna sestra (Mode Apatov) odlazi na koledž, Skot i dalje živi s majkom, iscrpljenom medicinskom sestrom iz Hitne pomoći, (oskarovka Marisa Tomej). Skot dane provodi tako što puši travu i druži se sa ekipom. Tu su Oskar, (Riki Velez), Igor (Moizes Arijas)) i Riči (Lu Vilson), a potajno se viđa sa drugaricom iz srednje škole, Kelsi (Bel Pauli).
Međutim, kada njegova majka počne da se viđa sa brbljivim vatrogascem, Rejem (Bil Bar), to započne niz događaja koji će Skota naterati da se izbori sa svojim bolom i napravi prve korake ka odrastanju i napredovanju u životu.
Žanr: komedija, drama
Glumci: Pete Davidson, Bel Powley, Ricky Velez
Režiser: Judd Apatow

18. septembar 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
19. septembar 2020. /21:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: Martin Eden
Martina glumi izvanredni Luka Marineli, laureat glavne nagrade na Venecijanskom festivalu.
Originalni naslov: Martin Eden
Filmska adaptacija poznatog romana Džeka Londona prikazuje mladog siromašnog mornara i njegove težnje da postane pisac kako bi se klasno približio bogatoj porodici svoje verenice Elene. Uključuje se u socijalističke krugove što ga dovodi u konflikt sa Elenom i njenim buržoaskim svetom.
Radnja filma premeštena je u Napulj 70-ih godina XX veka u prepoznatljivoj viziji Pietra Marcela, koja u izrazu sintetiše podražavanje stilova različitih epoha.
Žanr:drama, romantični/ljubavni
Glumci:Luca Marinelli, Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato, Marco Leonardi, Denise Sardisco, Carmen Pommella, Carlo Cecchi
Režiser:Pietro Marcello

18. septembar 2020. /16:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
19. septembar 2020. /19:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
20. septembar 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: SAM SAM
/sinhronizovan na srpski/
Kada nova devojčica u školi, Mega, počne da podučava Samsama supermoćima, on u misterioznoj drugarici pronalazi šansu za otkrivanjem svojih nadljudskih sposobnosti.
Mladi i neustrašivi Samsam ima gotovo sve ono o čemu bi kosmički junak mogao da sanja: herojske roditelje, gomilu super prijatelja i sopstveni leteći tanjir kojim istražuje svemir…..osim stvari koja mu nedostaje – njegove supermoći se još uvek nisu pojavile. Kada nova devojčica u školi, Mega, počne da podučava Samsama supermoćima, on u misterioznoj drugarici pronalazi šansu za otkrivanjem svojih nadljudskih sposobnosti. Njih dvoje zajedno kreću u kosmičku avanturu koja ih uči da, prijateljstvo i hrabrost mogu biti ono najvažnije o čemu sanjaju.
Žanr:animirani
Glumci:Stefan Buzurović, Danijela Buzurović, Đurđina Radić, Anja Mit
Režiser:Tanguy de Kermel

18. septembar 2020. /17:30 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
21. septembar 2020. /18:30 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: DESET DANA BEZ MAME
Antoan je šef službe za ljudske resurse. Bavljenje ljudima je ono u čemu je dobar ali kad njegova žena, preopterećena obavezama, odluči da iznenada ode na odmor i ostavi mu u amanet održavanje kuće i njihovo četvoro dece, on misli da to neće biti previše teško. Ali, Antoan nije dobro procenio haos koji četvoro dece mogu da naprave…
Žanr: komedija
Glumci: Aure Atika, Franck Dubosc, Alexis Michalik
Režiser: Ludovic Bernard

20. septembar 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: ISTINA
Fabijen je ostarela francuska filmska zvezda koja, uprkos povremenom gubitku pamćenja, ostaje dostojna poštovanja i na koju i dalje treba da se računa.
Po objavljivanju Fabijeninih memoara, njena kćerka Lumir dolazi iz Njujorka u Pariz kako bi proslavile taj događaj. Između majke i kćerke dolazi do inteligentne i duhovite borbe mišljenja, pošto Lumir dovodi u pitanje majčinu ružičastu verziju prošlosti. Napetost u njihovom odnosu – koja je podvučena paralelom sa najnovijom Fabijeninom ulogom u jednoj naučno-fantastičnoj drami – postepeno popušta, čime se otvara put ka izmirenju.
Žanr:drama
Glumci:Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Clémentine Grenier, Manon Clavel
Režiser:Hirokazo Koreeda

21. septembar 2020. /20:30 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
22. septembar 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: AFTER: POSLE SUDARA
Nakon burnog početka veze i šokantnog otkrića, Tesa i Hardin moraju da pronađu način da nastave svoju romansu. No, može li ljubav koja ne priznaje granice zaista opstati? Tesa polako počinje da uviđa kako bi mogla da izgubi sve. Hardin shvata da nema šta da izgubi – osim nje. Da li je zaista spreman da se promeni zbog ljubavi? Koliko je ona spremna da oprosti i, još važnije,sviđa li joj se zaista slika budućnosti s Hardinom?
Žanr: drama, romantični/ljubavni
Glumci: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Dylan Sprouse, Selma Blair, Charlie Weber
Režiser: Roger Kumble

22. septembar 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: RAT SA DEKOM
Piter (Ouks Fegli) i njegov deka Džek (Robert Deniro) bili su veoma bliski, ali kada se deka useli kod njegove porodice, Piter je prisiljen da se odrekne svoje najvrednije imovine, spavaće sobe. Piter ni od čega neće prezati kako bi povratio svoju sobu, smišljajući s prijateljima niz smicalica kako bi ga isterao.
Ali, deka se ne predaje tako lako i vrlo brzo dolazi do sveopšteg rata.
Žanr: komedija, drama, porodični
Glumci: Robert De Niro, Uma Thurman, Christopher Walken
Režiser: Tim Hill

23. – 27. septembar 2020.
VELIKA SALA KCGM
6. MEĐUNARODNI FESTIVAL KRATKOG FILMA „KRATKA FORMA“
Međunarodni festival kratkog filma „Kratka forma“ jedan od značajnih svetskih festivala u oblasti kratkometražne filmske umetnosti po šesti put biće realizovan u Gornjem Milanovcu. Otvaranje manifestacije je u sredu, 23. septembra 2020. godine.
Festival je takmičarskog karaktera i do 27 septembra, u četiri kategorije (mikro film – do jednog minuta; mini film – 1-3 minuta; kratki film – 3 – 15 minuta i filmsko stvaralaštvo dece i omladine) biće predstavljeno oko 90 filmova koje potpisuju autori iz 27 zemalja.
Reč je o filmovima ocenjenim kao dela visokog umetničkog i profesionalnog dometa, a koji su snimljeni tokom 2019/20. godine.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *