BIOSKOPSKI REPERTOAR SEPTEMBAR 2020. godine

19. i 20. oktobar 2020. /16:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
21. oktobar 2020. /17:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
LESI SE VRAĆA KUĆI
Dvanaestogodišnji Florijan i njegova voljena Lesi su nerazdvojni, najbolji prijatelji. Srećno žive u idiličnom selu na jugu Nemačke. Ali, kada Florijanov otac izgubi posao, moraju da se presele u manji stan, u kom nije dozvoljeno držati pse. Florijan je skrhan, jer mora da se rastavi od Lesi, koja biva predata grofu fon Šprengelu.
Oni putuju na Severno more zajedno sa grofovom dvanaestogodišnjom unukom, Prisilom. Međutim, kada grof pokaže svoje pravo, zlo lice i kad se Lesi oseti veoma ugroženom, ona koristi priliku da pobegne i otpočne svoju avanturu, putovanje preko cele Nemačke, kako bi pronašla Floa. Ali, nije Lesi jedina koja se otišla na putovanje. Ni Flo nije mogao više da izdrži i kreće u potragu za svojim psom. Njih dvoje nije tako lako pobediti.
Žanr: porodični, avantura
Glumci:Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe, Matthias Habich, Bella Bading, Nico Marischka
Režiser:Hanno Ollerdissen


19. i 20. oktobar 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: O BESKONAČNOSTI
Osvrt na ljudski život u svoj njegovoj lepoti i surovosti, sjaju i banalnosti. Lutamo, poput snova, lagano vođeni našim pripovedačem – Šeherezadom. Nebitni trenuci poprimaju isti značaj kao i istorijski događaji: par lebdi iznad ratom razorenog Kelna; na putu za rođendansku proslavu otac zastaje kako bi ćerki vezao pertlu dok pada kiša; tinejdžerke plešu ispred kafića; poražena vojska maršira do logora. Istovremeno oda i žal, „O beskonačnosti“ predstavlja kaleidoskop svega večno ljudskog, beskonačnu priču o ranjivosti postojanja.
Žanr: Drama
Uloge: Martin Serner, Jessica Louthander, Tatiana Delaunay, Anders Hellström, Jan Eje Ferling, Bengt Bergius, Thore Flygel
Režija: Roy Andersson


19. i 20. oktobar 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: ANTEBELLUM
Antebellum je zastrašujući triler producenta uspešnih filmova Get Out i US, a revolucionarni redatelji Džerard Buš i Kristofer Renc, poznati pod umetničkim imenom Bush + Renz, donose novi uzbudljivi stil u filmskom stvaralaštvu. Radnja ovog misterioznog horor trilera koji okupira pažnju prati uspešnu autorku Veroniku Henlej (Žanel Mone iz filmova Moonlight i Hidden Figures) zarobljenu u zastrašujućoj poremećenoj stvarnosti. Veronika mora da razotkrije jezivu misteriju pre nego što bude prekasno…
Žanr: horor
Uloge:Janelle Monáe, Eric Lange, Jena Malone
Reditelj: Gerard Bush, Christopher Renz


21. oktobar 2020. /19:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: JEDAN SASVIM NORMALAN DEČKO A.S. (25)
Film “A.S. (25)” prati Saleta, glavnog junaka, koji zajedno sa svojim ortakom Andrejem jedne večeri pljačka menjačnicu. Međutim akcija polazi po zlu i oni spletom okolnosti završavaju u stanu studentkinje iz Poljske, koja postaje njihov talac.
Scenario filma je inspirisan istinitim događajem od pre nekoliko godina, a napisala ga je rediteljka Milena Grujić.
Žanr: triler, drama
Glumci: Vladimir Gvojić, Nikola Šurbanović, Dominika Walo, Nenad Pećinar, Sara Pejčić, Rambo Amadeus, Miki Krstović, Saša Torlaković, Anastasija Mandić
Režiser: Milena Grujić

21. oktobar 2020. /21:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: TIŠINA BELOG GRADA
Ekranizacija prvog romana bestseler trilogije španske spisateljice Eve Garsije de Urturi spaja sadašnjost i mračnu prošlost u neumornoj borbi mudrih inspektora protiv nepredvidive zveri, koji se ovog puta neće zaustaviti dok je ne strpaju iza rešetaka.
Žanr: triler, drama, krimi
Glumci: Belén Rueda, Javier Rey, Aura Garrido, Manolo Solo, Alex Brendemühl
Režiser: Daniel Calparsoro

26. i 27. oktobar 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Film: AVA
Ava je smrtonosni ubica, koja radi za organizaciju crnih operacija i putujući po svetu, specijalizovana je za plaćena ubistva bitnih ličnosti. Kada posao opasno pođe po zlu, prinuđena je da se bori za sopstveni opstanak.
Žanr:akcioni
Uloge:Jessica Chastain, Geena Davis, Colin Farrell, John Malkovich
Reditelj:Tate Taylor

29. i 30 oktobar 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Film: OSINJA MREŽA
Havana ranih ’90-ih. Kubanski pilot Rene Gonzales otima avion i beži sa Kube ostavljajući za sobom voljenu ženu i ćerku. Novi život započinje u Majamiju. Njegov primer slede ostali kubanski prestupnici stvarajući svoju obaveštajnu mrežu. Njihova misija je da se infiltriraju u nasilne organizacije koje su protiv Fidela Kastra i koje su odgovorne za terorističke napade na ostrvu.
Žanr: triler
Glumci: Ana de Armas, Penélope Cruz, Wagner Moura
Režiser: Olivier Assayas

29, 30. 31. oktobar I 1. novembar 2020. /16:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRAu
Film: KUĆNI PATULJCI – OPERACIJA KOLAČIĆI
Čuveni, marljivi patuljci iz Kelna konačno se vraćaju!
Skrivali su se pod zemljom otkako ih je, pre više od 200 godina proterala zlobna krojačeva žena. Ali, živahna devojčica među njima koja više nije mogla da podnese ovakav skučen život dolazi na površinu zemlje u nameri da otkrije svoj istinski poziv. Zajedno sa dva drugara, završava u pekari mrzovoljnog šefa Tea koji se stalno svađa sa svojim bratom. Dok patuljci prave veliki haos, devojčica je spremna da pomogne Teu. A ko bi više voleo da ga učini “pečenim” nego patuljci?

29. I 30. oktobar 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
31. oktobar I 1. novembar 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Film: VIKEND SA ĆALETOM
Od tvorca filmova „Kad porastem biću Kengur“, „Sedam i po“, “Čekaj me ja sigurno neću doći”, “Smrt čoveka na Balkanu”, “Smrdljiva bajka” Miroslava Momčilovića stiže najnovija tužna komedija o odnosu oca i sina.
Kašika (Nenad Jezdić), sredovečni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom da ga nije viđao pet godina jer je zbog ’malih komplikacija’ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.
Ognjen, odrastao u savremenom wi-fi okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće – da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao ’pravi beogradski šmeker’ od malog sakrije svoju bolest…
Žanr: komedija
Glumci: Nenad Jezdic, Vasa Vranes, Branko Vidakovic
Režiser: Miroslav Momcilovic

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *