BIOSKOPSKI REPERTOAR SEPTEMBAR 2020. godine

4,7. i 8. septembar 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: TENET
Masivni, inovativni i do sada najambiciozniji akcijski blokbaster koji je režirao i napisao fantastični Kristofer Nolan, poznat po mega uspešnim filmovima Početak, Memento, Betmen trilogija, Dunkirk, Interstellar… Radi se o jednom od najskupljih filmova ikad snimljenih.
Džon David Vašington glavni je protagonista novog Sci-Fi akcijskog spektakla Kristofera Nolana, kratkog, ali jasnog naziva “Tenet.” Naoružan samo jednom rečju – Tenet – i boreći se za opstanak celog sveta, glavni junak priče kreće kroz polumračni svet međunarodne špijunaže na misiji koja će se odvijati u nečemu izvan stvarnog vremena. Inverzija. Nije putovanje kroz vreme.
Žanr: akcija, drama, triler
Glumci: Aaron Taylor-Johnson, Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Elizabeth Debicki, John David Washington
Režiser: Christopher Nolan

REAL FACE – REAL PLACE

7. septembar 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: VIKTORIJA
U pustinji Južne Kalifornije nalazi se nedovršeni grad Kalifornija Siti. Bio je to unapred dizajnirani grad, prvobitno zamišljen da bude ogledalo Los Anđelesa po veličini i broju stanovništva, ali nikad nije završen. U centru Viktorije stoji Lašej T. Voren, koji je iza sebe ostavio svoju burnu prošlost u LA-u kako bi ponovo započeo unutar ove mreže hiljada razrušenih ulica. Lašej se tvrdoglavo kreće pešice kroz ovaj ogromni grad.
Režija Sofie Benoot, Liesbeth De Ceulaer, Isabelle Tollenaere
Producent Dimitri Verbeeck
Kamera Isabelle Tollenaere
Montaža Sofie Benoot, Liesbeth De Ceulaer, Isabelle Tollenaere
Festivali Berlin 2020

8. septembar 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: ZA SAMU
U obliku ljubavnog pisma mlade majke svojoj ćerki, ovaj film govori o životu Waad al-Kateab tokom pet godina u Alepu u Siriji, tokom kojih se ona zaljubljuje, udaje i rađa Samu, dok se kataklizmički sukob razvija oko nje. Njena kamera beleži neverovatne priče o gubitku, smehu i preživljavanju dok se Waad bori s nemogućim izborom – da li da pobegne iz grada kako bi zaštitila život svoje ćerke, u situaciji u kojoj napuštanje grada znači napuštanje borbe za slobodu kojoj je već toliko toga žrtvovala.
Režija Waad al-Kateab, Edward Watts
Producent Waad al-Kateab
Kamera Waad al-Kateab
Montaža Chloe Lambourne, Simon McMahon
Festivali Bafta 2020 (Best British Documentary), EFA 2019 (Best European Documentary), Oscars 2020 (Best Documentary – Nominee)

10. septembar 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: SVEMIRSKI PSI
Lajka, pas lutalica, bila je prvo živo biće koje je poslato u svemir i time u izvesnu smrt. Legenda kaže da se na Zemlju vratila kao duh i da i dalje luta ulicama Moskve, zajedno sa svojim slobodno lebdećim potomcima.
Režija Elsa Kremser, Levin Peter
Producenti Elsa Kremser, Levin Peter
Kamera Yunus Roy Imer
Montaža Jan Soldat, Stephan Bechinger
Festivali Locarno 2019, DokuBaku 2019, DOK Leipzig 2019

10. i 11 .septembar 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: NOVI MUTANTI
20th Century Studio u saradnji sa Marvel Entertaiment predstavlja film Novi mutanti, originalni horor triler smešten u izolovanu bolnicu, gde je grupa mladih mutanta na psihijatrijskom praćenju. Kada počnu da se događaju čudne stvari, i njihove mutantske sposobnosti i njihovo prijateljstvo će biti na testu dok se budu borili za život.
Žanr: akcija, avantura
Glumci: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Henry Zaga
Režiser: Josh Boone

11, 14. i 16. septembar 2020. /17:30 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 250 dinara
Film: MULAN
Proslavljeni reditelj Niki Karo predstaviće nam epsku priču o legendarnoj kineskoj ratnici, u filmu koji nam stiže iz studija Dizni.
Kada kineski car pošalje dekret u kome piše da svaka porodica mora da pošalje jednog člana koji će se pridružiti Carskoj vojsci u odbrani zemlje od osvajača sa severa, Hua Mulan, najstarija ćerka proslavljenog ratnika, zameniće svog obolelog oca. Prerušena u muškarca, predstavlja se kao Hua Jun i na svakom koraku suočiće se sa izazovom kako bi prigrlila svoju unutrašnju snagu i istinski potencijal. Ovo je epsko putovanje koje će je preobratiti u poštovanog ratnika i na kome će zaslužiti poštovanje i zahvalnost čitave nacije i njenog oca učiniti ponosnim.
Neustrašiva mlada žena rizikuje sve što ima, zbog ljubavi prema svojoj porodici i državi i postaje jedan od najvećih ratnika za koje je Kina ikada čula.
Žanr: avantura, drama
Glumci: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li
Režiser: Niki Caro

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *