Borba za istinu, ne udar na nezavisno novinarstvo

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac održao je danas konferenciju za novinare povodom tužbe koju je podneo protiv Nebojše Savića odgovornog urednika Takovskih novina, Ljubiše Jovanovića i NIP Takovske novine.

Ovom prilikom Kovačević je rekao da je tužbu podneo zbog iznetih neistina i laži a ne zbog prenetog teksta koji je izdao nekog drugi već zbog autorskog teksta i izjave jedne političke grupacije.

-Moja odluka da podnesem tužbu protumačena je kao udar na nazavisno novinarstvo, na jedan nezavisni list koji postoji 60 godina. Smatram da se neko čija je supruga odbornik opozicije ne može nazivati nezavinsim novinarem, niti neko ko potpisuje saopštenja opozicije ili jedne političke grupacije da priča o objektivnom novinarstvu. Ili ste novinar ili političar. Ja nemam ništa protiv ni nezavinsih novinara ni medija ali imam protiv laži i medija kojima je laž glavna stvar.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Kovačević kaže da je u tekstu koji je objavljen u poslednjem broju Takovskih novina kao glavna tema apostrofiran  iznos od milion dinara, ali da je novac  u ovom slučaju u drugom planu. Kaže da je u prvom planu je istina.

-Želim  na sudu da dokažem istinu, da ne ostane zabeleženo u jednom jako značajnom mediju u Gornjem Milanovcu da je Dejan Kovačević radio nekakve mahinacije, trošio novac građana Gornjeg Milanovca na način koji nije dozvoljen, neću da ta hipoteka ostane iza mene, neću da tu hipoteku nose sutra moja deca. Što se tiče iznosa od milion dinara vrlo rado ću ih pokloniti udruženju koje se bavi poboljšanjem uslova  života dece sa smetnjama u razvoju.

Inače, Kovačević je tužbu podneo u svojstvu fizičkog lica sa ciljem da se dokaže istina, a bez namere kako je naglasio da na taj način ugasi Takovske novine.

GM PRESS/Mirjana Milićević

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *