Budžet realno isplaniran i dobro balansiran

Četvrta sednica SO GM održana je danas a usvojene su sve predložene tačke Dnevnog reda. Lazar Nikolić, predsednik Skupštine kaže da je zadovoljan radom ovog saziva a svakako najvažnije informacija sa današnjeg zasedanja je usvojanje opštinskog budžeta za 2021. Godinu.

Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac

-Budžet je dobro izbalansiran, kako u socijalnom smislu tako I u pogledu  investicionih ulaganja, a dobro se vodio posao oko finansija I u doba korone, što je takođe jedan od razloga što je naš budžet I ove godine oko milijadru I pet stotina miliona dinara. Smatram da građani Gornjeg Milanovca nemaju razloga da brinu – kaže Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac. Nikolić je istakao da opština Gornji Milanovac usvojila budžet među prvima u Srbiji I da je to jedan pokazatelj kako će se raditi sledeće godine. -Danas je formirana I nova odbornička grupa, nastala razdvajanjem članova iz GG “Pobedi I spasi opštinu Gornji Milanovac”, tako da će I to doneti neku novu dinamiku u rad Skupštine opštine –naglasio je Nikolić.

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac kaže da je budžet za 2021. koncipran tako da zadovolji potrebe svih budžetskih korisnika.Sva javna preduzeća I ustanove  I ustanove mogu da funkcionišu sa projekcijom ovog budžeta, koji je nešto manji u odnosu na 2020. godinu, ali razlog je to što smo se rukovodili instrukcijama Vlade Republike Srbije I Ministarstva finansija. Nismo hteli da precenimo naše prihode da ne bismo došli u problem da možda nemamo dovoljno novca za rashode koje smo u nekom smisu podcenili – istakao je Kovačević.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

-Najznačajnija stavka je preko 300 miliona ulaganje u kompletnu infrastruktru. Imaćemo jedan deo iz viška sredstava iz 2020. Koje ćemo rebalansom opredeliti , u junu kada se usvaja završni račun, pa ćemo videti šta još od sredstava možemo da opredelimo u infrastrukturu. Smatramo da ulaganja u infrastrukturu, čine jedan grad naprednim, a govorim o ulicama, lokalnim I negategorisanim putevima , izgradnji novih objekata, to je ono što poboljšava kvalitet života. Imamo projekta zatvorenog bazena u gradu, zatim otvorene bazene na Rudniku I deo vizitorskog centra, koji nam finansira Republika . Ulazimo u javno-privatno partnerstvo , završićemo process za novu kotlarnicu na bio masu, što je jako značajno za grad. Potrudićemo se da maksmilano iskoristimo sredstva iz Razvojnog fonda “Srbija 2020-2025”, kada su u pitanju kanalizacija I vodovodi, od pranjanskog pa Rudnika I Kačerskog kraja, u svakom selu je nešto planirano da se uradi. Ako prođe ova pošast, moći ćemo sa mnogo više kapaciteta da radimo, ako ne , svakako ćemo se truditi da pomognemo našem zdravstvenom sistemu Bolnici I Domu zdravlja, kao što to radimo I danas. Budžet je realno isplaniran I izbalansiran – naglasio je predsednik opštine.

Prema njegovim rečima u ovoj godini prihod opštine je manji za oko 70 miliona dinara, što znači da je privreda dobro odreagovala, manji deo je imao problema i to su manje radnje I ugostiteljski objekti.

-Veliki sistemi su opstali neki čak i povećali obim proizvodnje.Tu je kompanija “Metalac” koja ima takav tip proizvoda pa su imali određene problema u poslovanju ali kako mi je potvrdio gospodin Vukadinović  situacija je stabilizovana. Jedino u slučaju da se nešto ekstremno ne dogodi i sve zemlje sveta se zatvore pa ne može da se radi I izvozi, ali nadamo se da toga neće doći – zaključio je Kovačević.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *