Četiri nova lica potvrđeno pozitivna na Kovid 19

Prema izveštaju dr Aleksandra Čivovića, vd direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac, još 4 lica potrvrđeno su pozitivna na Kovid 19. Ukupan broj potvrđeno pozitivnih u trećem piku je 46. Od tog broja 1 lice je nažalost preminulo, 10 lica je izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije), 6 lica je hospitalizovano (dva lica na Infektivnoj klinici Beograd, 4 u OBGM), dok se preostala lica, kao i njihovi kontakti, nalaze u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac u utorak 3. novembra obavljen je najveći broj pregleda od početka godine.
Pregledano je 83 lica. Tokom dana urađeno je 14 seroloških testova i uzeto je 13 NF briseva, a 3 lica su hospitalizovana, navodi se u izveštaju.

Dr Čivović upozorava da je situacija zabrinjavajuća i stoga još jednom apeluje na sugrađane da ozbiljno shvate situaciju i budu odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba, a to je upotreba maske, držanje distance, češće pranje ruku i izbeganje rizičnih okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru.

Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa, iako nemaju tegobe, i da primenom preventivnih mera, na prethodno naveden način, zaštite druge i sebe.

Podsećamo sugrađane da je radno vreme Kovid ambulante svakog dana od 9 do 17 sati. Brojevi Kovid ambulante su 032/710-251 i 062/80-111-85.

GM PRESS / DZ GM

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *