Četiri prijema na Covid odeljenje, jedan prevod u Kragujevac

Na Covid odeljenju Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu smešteno je trideset pacijenata.

U poslednja 24 sata na bolničko lečenje primljena su četiri pacijenta , dok je zbog pogoršanja zdravsvenog stanja jedno lice prevedeno na dalje lečenje u Klinički centar Kragujevac. U pitanju je pacijent 1986. godište.

Od ukupnog broja hopsitalizovanih, dvadeset sedmoro je pozitivno na korona virus, dok su tri pacijenta negativna.

-Među hospitalizovanima je oko 70 posto nevakcinisanih, a 30 posto čine vakcinisani koji nisu primili treću dozu vakcine.Vakcinisani pacijenti prolaze lakše i dobro reaguju na terapiju.Trenutno je na bolničkom lečenju više muškaraca, oko 65 posto. Procenat mlađih pacijenata se povećao, u prethodnim talasima ih je bilo do 5 posto, a sada ih je i do 30 posto u nekim trenucima, to su ljudi od 1970.godišta i mlađi– kaže dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice Gornji Milanovac.

dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice Gornji Milanovac

Dr Šutić je naveo da se klinička slika obolelih ne razlikuje znatno u odnosu na prethodne talase, pa je i dalje dominantna obostrana upala pluća.Mlađi pacijenti kod kojih se razvija teži oblik infekcije uglavnom imaju pridružene hronične bolesti.Preporuka je,kao i do sada, nošenje zaštitnih maski,poštovanje propisane fizičke udaljenosti, izbegavanje okupljanja u zatvorenom prostoru, a prvenstveno vakcinacija i pravovremeno javljanje lekaru u slučaju pojave simptoma koji ukazuju na Kovid-19.

Foto/GM PRESS

GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *