Da li je Skupština mesto za nekulturu?

Sedmo zasedanje SO Gornji Milanovac održano danas, obeležila je žučna rasprava i prekid Sednice. Zasedanje je posle više od 4 sata završeno u prisustvu 33 odbornika.

Na dnevnom redu današnje sednice  usvojeni su Predlog o izmenama odluke o utvrdjivanju cene vode iz sistema Rzav, Program podrške za sprovodjenje poljoprivredne politike ruralnog razvoja i Izveštaj o radu Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac za 2020. Godinu.  Izveštaj o finansijskom poslovanju Doma zdravlja za predhodnu godinu izazvao je žučnu polemiku, nakon koje je usledio prekid skupštinskog zasedanja

– Kod nas se ovakve situacije ni u prošlom ni u dosadašnjem mandatu nisu dešavale, iako su u ranijem periodu bile sastavni deo zasedanja. Prekid Sednice bio je način da se smiri žučna rasprava. Do tog trenutka današnje zasedanje bilo je jako demokratično a usvojeni su i izveštaji o poslovanju javnih ustanova. Sednicu sam prekinuo na osnovu poslovnika – rekao je  Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac.

Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, tokom čijeg obraćanja je došlo do polemike smatra da se odbornica pokreta Pobedi I spasi opštinu Gornji Milanovac već neko vreme na skupštinskim zasedanjima ne ponaša korektno I profesionalno.

-Svedoci ste da se Dragica Topalović na svakom zasedanju SO Gornji Milanovac vrlo nepristojno ponaša i dobacuje sa mesta bilo kom govorniku koji je za govornicom, međutim u poslednje vreme ta nervoza postaje sve jača. Tužilaštvo za organizovani kriminal sa svojim operativcima već dugo vremena je u Domu zdravlja Gornji Milanovac, neke akcije su već sprovedene a veći deo utvrđenih propusta je iz perioda kada je ona bila direktor. Najlakše je pokušati da se bezobrazlukom pokrije sve ono što je napravljeno loše za građane Gornjeg Milanovca. Ipak, ono na šta je ona najviše odreagovala jeste činjenica koju sam izneo, da je ona kao lekar sve vreme odbijala rad u Covid zoni uz istinu šta se dešava na njenom radnom mestu – istakao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i još jednom se zahvalio svim lekarima Bolnice i Doma zdravlja na svemu što su izdržali do sada.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

On navodi da su računi  Dom zdravlja za vreme dok je dr Topalović bila na njegovom čelu bili u blokadi za više od million evra, da zaposleni nisu primali plate a da je vozni park bio gotovo nefunkcionalan imajući u vidu da vozila nisu bila registrovana. Dom zdravlja, kako je istakao, danas nema nikakva dugovanja a  sve predhodne dugove vratili su, prema Kovačevićevim rečima, poreski obveznici opštine Gornji Milanovac.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *