“Daj pedalu raku” i u Gornjem Milanovcu

Simboličnim podizanjem zastave Manifestacije “Daj pedalu raku”,na Trgu Kneza Mihaila, tačno u 12 sati označen je njen početak, posle čega je usledila  biciklistička vožnja gradom. Prema rečima Jadranke Dostanić, zamenice predsednika opštine, značaj ovog okupljanja i podrške ženama koje se bore sa rakom dojke,kako u Srbiji, tako i u ostatku sveta je od izuzetnog značaja.

Jadranka Dostanić, zamenica predsednika opštine

Ovo je treća godina kako smo se mi kao opština uključili u manifestaciju koja ima za cilj da pošalje  snažnu poruku ženama našeg grada, ali i Srbije i čitavog sveta, a  odnosi se na značaj preventivnih pregleda – istakla je danas Jadranka Dostanić, zamenica predsednika opštine.

– Okupljamo se na simboličan način da ukažemo na značaj i važnost preventivnih pregleda, jer je sama prevencija najbitnija, kada se bolest otkrije na vreme, mogućnost izlečenja je velika.  I ovog puta, u manifestaciji učestvuju mladi Milanovca, bicklisti, deca osnovnih i srednjih škola, koji su prepoznali njenu važnost i značaj, a u želji da prenesu  snažnu poruku  bolesnim ženama  ali i da podsete na one koje su izgubile bitku sa ovom teškom bolešću.  Današnjim učešćem, najmlađi sugrađani  poručuju i svojim majkama i sestrama da su prevencija i zdrav način života od najveći doprinos njihovom zdravlju.  Ovo bi bila i naša današnja poruka koja glasi, “Vodi zdrav život, daj pedalu raku“ – zaključila je Jadranka Dostanić, zamenik predsednika opštine Gornji Milanovac.


Uz poštovanje epidemioloških mera, današnja bicklistička maršruta bile su  ulice Živojina Mišića, Sinđelićeva i ulica  Miloša Velikog, nakon čega je usledio povratak  na Trg Kneza Mihaila.

 

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *