Danas je pedeseti rođendan milanovačkog Kulturnog centra

Na današnji dan pre tačno 50 godina nastao je milanovački Kulturni centar, tako što su na građansku inicijativu objedinjeni bioskop „Takovo“, Radnički univerzitet i Biblioteka. Kulturni centar je u tehničkom i tehnološkom smislu mnogo napredovao, raspolaže odličnom opremom a stvoreni su i izuzetni uslovi za razvoj kulture – rekao je danas za GM PRESS Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra. Arsić je istakao da se tokom godina razvila se i kulturna svest U Gornjem Milanovcu i da sada sa pravom može da se kaže da je milanovački Kulturni centar epicentar razvoja kulture u regionu i Srbiji, uz ambiciju da kulturu naše opštine predstavi i širom sveta.

Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra

-Mi poštujemo tradiciju i pamtimo istoriju, ali nam je jako bitno da uvek gledamo napred i da se trudimo da prevaziđemo sopstvene uspehe. Ako smo prošle godine imali 807 kulturnih dešavanja i proglašeni smo za najaktivniji Kulturni centar u celoj Srbiji, to je dodatna obaveza da uprkos pandemiji tokom ove godine, imamo najmanje 365 kulturnih dešavanja. Iako je jubilej značajan, zbog celokupne situacije izostaće gala obeležavanje, ali ćemo najbitnijem faktoru u našem radu – publici, pokloniti predstavu „U agoniji“, najavljenu za 22. oktobar – zaključio je Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra.

Do kraja oktobra , osim brojnih bioskopskih premijera, pred milanovačkom publikom u isto vreme kao i pred beogradskom biće prikazan domaći film „Vikend sa ćaletom“, sa Nenadom Jezdićem u glavnoj ulozi. 5. novembar rezervisan je za koncert solo pevanja,za ljubitelje klasične muzike, a već 13. novembra Milanovčani će imati priliku da uživaju u nastupu pijaniste iz Italije i violinistkinje iz Srbije.Takođe, sledeći mesec će biti ispunjen i pozorišnim predstavama i drugim kulturnim događajima.

 

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *