Dejan Kovačević: Budućnost takovsko-rudničkog kraja je i u razvoju turizma

U Pranjanima je održana sednica Organizacionog odbora prvog Sabora violinista Srbije, na kojoj je zaključeno da pripreme ove manifestacije idu predviđenom dinamikom. Ovo je bila prilika da o Saboru ali I turističkim potencijalima opštine Gornji Milanovac porazgovaramo sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem.

Pored industrije, putne infrastrukture i privrede, važan segment za razvoj opštine Gornji Milanovac  jeste i ulaganje u turizam. Da li je po Vama organizacija prvog Sabora violinista Srbije u Pranjanima dodatni stimulans za razvoj ove značajne privredne grane u Gornjem Milanovcu, a posebno u pranjanskom kraju?

– Izmedju ostalog, ono što danas radimo za razvoj turizma jeste održavanje prvog Sabora violinista Srbije u Pranjanima. U projekat čiji je idejni tvorac Gvozden Nikolić, opština Gornji Milanovac ušla je vrlo ambiciozno i podržala ga u potpunosti, finansijski i logistički, a organizaciju Sabora podržao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić – rekao je za GM Press predsednik opštine Dejan Kovačević, i dodao da se očekuju desetine hiljada posetilaca, kao i da se svakodnevno javljaju ljudi iz cele Srbije koji žele da posete pranjanski kraj i prisusutvuju Saboru.

Kakav je Vaš utisak o interesovanju violinista za učešće na ovoj manifestaciji i zbog čega su Pranjani izabrani za mesto gde će se održavati Sabor?

– U Gornjem Milanovcu ima nekoliko značajnih manifestacija koje traju.  Jedna od njih je Srpski festival svetske muzike koji je ove godine obeležio desetu godišnjicu svog postojanja. Već godinama se realizuju Dani kneginje Ljubice u Vraćevšnici a prošle godine je počelo obeležavanje Dana Mije Aleksića, koji su bili jako posećeni.

Oduvek se o Rudniku govorilo kao o turističkoj destinaciji koja ima perspektivu. Šta će se u narednom periodu uraditi da konačno Rudnik počne da se razvija kao destinacija u Srbiji?

– U narednih mesec dana završava se kompletna dokumentacija zajedno sa projektnom, za izgradnju zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu – istakao je Kovačević i dodao da je u planu da radovi na izgradnji budu započeti sledeće godine. Za početak sledeće godine očekuje se i završetak radova na dogradnji aneksa u sportskoj hali “Breza“ gde će svi Milanovčani imati priliku da se rekreativno bave sportom.

Ovo je samo deo razgovora sa Dejanom Kovačevićem, predsednikom opštine Gornji Milanovac koji se tiče razvoja turizma u našoj opštini. Ostale delove intervjua možete pročitati narednih dana na portalu GM Press.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *