Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac u novom mandatu

Sa 34 glasa, bez glasova protiv, Dejan Kovačević je danas ponovo izabran za predsednika opštine Gornji Milanovac, a sa istim brojem glasova Jadranka Dostanić će u naredne četiri godine obavljati funkciju zamenika predsednika opštine. Odbornici iz redova grupe građana „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ nisu želeli da učestvuju  u glasanju za izvršnu vlast u opštini.

-Sve vreme su potencirali da žele saradnju a danas se pokazalo da je to bilo licemerno i trajalo je sve do trenutka da se iznese ekspoze, kada su i napustili Skupštinu – kaže Kovačević i dodaje – Na takav način radila je većina odbornika iz njihovih redova koja je bila u predhodnom sazivu, tako što nisu dolazili na Sednice iako su primali adekvatnu nadoknadu. Nadam se da to neće biti slučaj u narednom periodu, da će biti revnosni u klupama Skupštine, da nam ukažu na sve što mi po njima ne radimo dobro a i da nam daju priliku da  možda shvatimo da su oni ipak u pravu. Ja sam rekao da ćemo mi svaki konstruktivan predlog prihvatiti ali nisam čuo ni jedan predlog, sem što su posebno i pojedinačno izražavali animozitet prema Srpskoj naprednoj stranci, prema meni lično, optuživali za neke samo njima znane stvari i žalili se zašto nisu na vlasti, tako da sam iz njihovog izlaganja na današnjoj Sednici shvatio da je njima bila želja da budu u kaliciji sa Srpskom naprednom strankom, jer su toliko izražavali zabrinutost što je sa nama SPS –istakao je Dejan Kovačević.

Odgovarajući na pitanje o ponovnoj koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije Kovačević je rekao:

–  Opštinski odbor Srpske napredne stranke merio je šta je najbolje za građane opštine Gornji Milanovac i doneta je odluka, da zajedničkim snagama nastavimo da gradimo našu opštinu kao što smo radili i u predhodne četiri godine, kada je manjinski partner bila Socijalistička partija Srbije i pre toga tri godine kada je manjinski partner bila Srpska napredna stranka. Do sada se radilo dobro a  još bolje će se  raditi u narednom periodu.

Kovačević je rekao da će u narednom periodu biti analiziran rad svih direktora javnih preduzeća i ustanova, na osnovu čega će biti utvrđeno da li će dobiti podršku skupštinske većine za  iste pozicije u narednom periodu.

Na današnjoj sednici izglasani su i članovi Opštinskog veća, koje će činiti :

Nebojša Lazović, Dušan Dražović, Zoran Radovanović, dr Vladimir Milovanović, Nenad Tomić, Jovica Carević i Aleksandar Sokolović.

 

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *