Dejanu Kovačeviću „Zlatni ključ Podunavlja“

Dejanu Kovačeviću, predsedniku opštine Gornji Milanovac danas je u Novom Sadu uručeno priznanje „Zlatni ključ Podunavlja“. Po odluci stručnog žirija  Kovačević je nagradu dobio za izuzetan doprinos u uspostavljanju poslovnih veza među privrednicima.

dunavski biznis forum
Dunavski biznis forum, Foto: GM Press

Priznanje mu je uručio prof. dr Radovan Pejanović, rektor Univerziteta u Novom Sadu. Osmi po redu Dunavski biznis forum okupio je učesnike iz 14 zemalja članica dunavske regije.

Foto: GM Press – Dejan Kovačević

-Jako sam ponosan na svoj grad, svoju opštinu, na sve što smo uradili u predhodne 3 i po godine, što smo uspeli da Gornji Milanovac vratimo na pijedastal koji mu pripada – rekao je danas Dejan Kovačević i dodao – ova nagrada još više dobija na značaju kada vas za nju predloži profesor Pejanović, kada dobijete predlog od Privredne komore Srbije kao i od Unije poslodavaca Srbije-.

Stručni žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka iz sveta privrede i obrazovanja cenili su dosadašnje rezultate u radu na povezivanju ljudi ideja i tržišta.

-Mi smo došli do zaključka da i vaša opština i vaš predsednik zaslužuju jedno takvo priznanje za doprinos društveno ekonomskom razvoju, jer polazimo od toga da je ravnomerni društveno ekonomski razvoj Srbije značajan faktor konkurentnosti u celom dunavskom regionu jer ne možemo konkurisati samo sa izrazito razvijenim i izrazito nerazvijenim regionima – rekao je za GM Press profesor doktor Radovan Pejanović i naglasio – nužno je podržati i ostale regione i upravo na ovaj način mi dajemo doprinos strategiji ravnomernog razvoja, u kome i regioni iz unutrašnjosti imaju svoje mesto.

zlatni kljuc podunavlja 2
Zlatni ključ Podunavlja, Foto: GM Press

Na ovogodišnjem dunavskom forumu učestvovali su predstavnici privrede, politike, diplomatije, nauke, kulture iz zemalja članica dunavske regije među kojima su i Slovenija, Bosna i Hercegovina, Rumunija, Mađarska i Crna Gora.

Prilog TV GM Plus:

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *