Do kraja sedmice isplata opštinskih stipendija za april i maj

Do kraja nedelje  biće isplaćene stipendije učenicima I studentima koje stipedira lokalna samouprava u Gornjem Milanovcu.

Opština Gornji Milanovac opredelila je i za ovu godinu 8 miliona dinara za stipendiranje učenika i studenata u 2020. Godini. Iako je vanredno stanje izmenilo rad obrazovnih ustanova, ova vrsta pomoći neće izostati.

-Opština Gornji Milanovac je posle ukidanja vanrednog stanja odlučila da isplati sve učeničke i studentske stipendije za aprili i maj mesec, bez obzira što učenici i studenti nisu pohađali nastavu u tom periodu – kaže Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i dodaje –  svi oni mogu da očekuju do kraja nedelje na svojim računima dve zaostale rade.

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac / foto: GM Press

Podsećamo, pravo na stipendiju imaju: studenti visokih škola, fakulteta i doktorskih akademskih studija čiji je osnivač Republika Srbija, koji se finansiraju iz Budžeta Republike Srbije, pod uslovom da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine Gornji Milanovac najmanje godinu dana pre podnošenja zahteva i to: studenti prve godine fakulteta koji su u prethodnoj školskoj godini završili srednju školu i bili nosioci Vukove diplome;  studenti druge pa do završne godine osnovnih studija i studenti doktorskih akademskih studija koji su postigli rezultat u studiranju izražen kroz najmanju prosečnu ocenu 8,5 u prethodnoj školskoj godini.  Studenti mogu ostvariti pravo na stipendiju pod uslovom da tokom studiranja nisu obnovili ni jednu godinu studija, kao i da im status studenta nije mirovao. Pravo na stipendiju, pod istim uslovima, imaju i studenti u statusu izbeglih, prognanih i privremeno raseljenih lica, koji imaju prijavljeno boravište na teritoriji opštine Gornji Milanovac najmanje godinu dana pre podnošenja zahteva.

Pravo nas stipendiju nemaju:  studenti Vojne i Policijske akademije, Medicinskog fakulteta Vojno-medicinske akademije, za koje su sredstva u potpunosti obezbeđena u toku trajanja studija, kao i zaposlenje po sticanju odgovarajućeg zvanja, kao I studenti koji su navršili 27 godina života.

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *