Dobar odziv srednjoškolaca na Akciji dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Gornji Milanovac i Zavod za transfuziju krvi Kragujevac-u osnivanju organizovali su danas Akciju dovrovoljnog davanja krvi u Tehničkoj školi “Jovan Žujović”.

Svi punoletni ućenici koji ne primaju nikakvu terapiju,čija telesna težina prelazi 50 kg i nemaju zdravstvenih problema, imali su priliku da pokažu humanost i daruju dragocenu tečnost koja “život znači”. Đaci koji su dali krv, dva dana su oslobođeni školskih obaveza.

-Učenici koji daju krv dobijaju dva slobodna dana, što je verovatno podsticajno, ali mislim da je kod većine dece prevladala humana strana. Veoma smo zadovoljni odzivom. Pozvao bih sve davaoce sa negativnim krvnim grupama,koje su u konstantnom deficitu, da se odazovu redovnim akcijama i pomognu da obezbedimo neophodne količine krvi za naše sugrađane kojima su zakazane operacije-rekao je Aleksandar Simović, koordinator Crvenog krsta Gornji Milanovac.

Aleksandar Simović, koordinator Crvenog krsta Gornji Milanovac

Tridesetoro učenika je danas dalo krv, od kojih dvadeset dvoje prvi put. Kako su mladi pokazali interesovanje da humanim činom davanja krvi pruže pomoć onima kojima je to najpotrebnije, iz Crvenog krsta poručuju da će nastaviti saradnju sa srednjim školama, u nadi da će i buduće akcije biti uspešne kao današnja.

GM PRESS/Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *