Dr Predrag Šutić vd direktora Zdravstvenog centra u Gornjem Milanovcu

Vd direktora Doma zdravlja dr Aleksandar Čivović, na današnjoj sednici  podneo je poslednji finansijski izveštaj  obzirom da je počeo proces pripajanja Doma zdravlja Opštoj bolnici, u jedinstveni Zdravstveni centar.

Prema rečima predsednika opštine u prošloj godini Dom zdravlja prešao je iz ingerencije lokalne samouprave u nadležnost Ministarstva čime su svi finansijski kapaciteti koje ova Ustanova ima sada su 100% na Rapubličkom nivou a to i jeste bio jedan od ciljeva na lokalu, da se zaposle na neodređeno vreme svi zdravstveni radnici u Gornjem Milanovcu koji nisu imali rešen status. Zatim, da se pitanje radnog odnosa reši i za sve nemedicinske radnike ali i da se rastereti namet na budžet opštine Gornji Milanovac koji je već petu godinu za redom iznosio više od milion evra, za sve obaveze nastale u predhodnom periodu.

-Formalni proces spajanja Doma zdravlja i Opšte bolnice definisan je zaključkom Vlade početkom marta. Kada će se taj proces završiti nije toliko bitno jer sada već funcionišu kao jedna Ustanova.  Direktor Bolnice dr Predrag Šutić imenovan je za vd direktora Zdravstvenog centra i očekuje se formalno regulisanje tog odnosa i upisivanje u APR, nakon čega će biti jedan direktor i jedna ustanova sa posebnim organizacionim jedinicama – istakao je Kovačević i dodao da smatra da neće biti viška zaposlenih u okviru Zdravstvenog centra kao i da će se preraspodelom radnih mesta doći do najidealnijeg rešenja.

Dejan Kovačević, presednik opštine Gornji Milanovac

Prema njegovim rečima, opština Gornji Milanovac će i dalje pomagati  Zdravstveni centar, jer je cilj da zadrsvtvena zaštita bude dostupna svim građanima. Druga faza rekonstrukcije Opšte bolnice  trebalo bi da počne u junu, a akcenat će biti stavljen i na zapošljavanju mladih kadrova.

Inače, na današnjoj sednici su usvojene sve predložene tačke, koje će se već sledeće sedmice naći pred odbornicima na  sednici SO Gornji Milanovac.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *