DRŽAVA JE JAKA KOLIKO JE JAKA NJENA VOJSKA

Promocija 120 polaznika osnovnog kursa za početnike i 14 učenika srednje stručne Vojne škole u prvi podoficirski čin, kojom je 134 vodnika postalo deo Vojske Srbije, obavljena je danas u Takovu.

Danas se sećamo boljih i većih od nas. Nadam se da će se tako naši potomci sećati i nas. Srbinu nikad nije teško da da za svoju zemlju, jer svaka država je jaka koliko joj je jaka vojska jer tada zna da ima svoju budućnost i svoju slavu – rekao je danas Aleksandar Vulin, ministar odbrane u Vladi Republike Srbije i dodao – da ovo nije posao kao svaki drugi, jer su od danas ovi mladići obećani vojsci.

Izabrali ste da pripadate najlepšoj instituciji u Srbiji, da brinete o državi i deci. Nema veće časti nego kad vam povere svoje živote i živote njihove dece. Da im čuvate ono najvrednije i budete hrabri, čestiti i pošteni. Izabrali smo vojnu neutralnost i sami ćemo odlučivati o svojoj budućnosti, imamo ispred sebe vas kao isturen bedem koji će nas uvek odbraniti i sačuvati- zaključio je Vulin.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac rekao je da je velika čast za opštinu Gornji Milanovac što je danas održana promocija najmlađih podoficira u Takovu gde je stvorena moderna Srbija.

-Promocija podoficira će se od danas obavljati u junačkom Takovu. Hvala predsedniku Vučiću i ministru Vulinu što su čuli moje molbe da se svečanost ovde održava, a ja se nadam da smo danas bili dobri domaćini-, zaključio je Kovačević.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *