Dušan Borković uspešno završio prvi trkački vikend TCR Evropa šampionata

Najbolji srpski automobilista, Dušan Borković, nakon prvog trkačkog vikenda koji je održan na stazi Slovakiaring, prikupio je ukupno 36 bodova i u generalnom plasmanu zauzima sedmu poziciju.

Prvog dana Dušan je sjajnim kvalifikacijama u kojima je zauzeo četvrto mesto i sedmim mestom na prvoj trci osvojio 25 bodova, a drugu trku završio je na desetoj poziciji i prikupio još 11 poena.

Vozač NIS Petrol Racing tima, u saradnji sa Cometoyou racing, u drugoj trci startovao je sa sedme pozicije na osnovu inverznog poretka u kvalifikacijama, a sam tok trke obeležili su brojni dueli u kojima je srpski as bio sa Holanđaninom Langeveldom, Matom Homolom i Jelminijem.

“Bila je ovo odlična trka puna dobrih duela po kojima možete da vidite koliko je konkurencija jaka.Ostvarilo se ono što sam prognozirao da će se u šampionatu u svakoj trci najmanje deset vozača boriti za postolje. Ovo je prvi trkački vikend i moram da budem zadovoljan, s obzirom na moj novi Audi RS 3 LMS na koji se još navikavam. Idem trku po trku, ali je najvažnije da na svakoj osvojim bodove i uđem u prvih deset. Moja želja je i dalje prvih pet u generalnom poretku i nadam se da će se to ostvariti  već na sledećem vikendu u Francuskoj”, rekao je Borković nakon druge trke na stazi Slovakiaring.

Dušan Borković

Drugi trkački vikend održaće se 28. i 29.5. nastazi Pol Rikard u Francuskoj.

PR TEAM/FOTO:PR TEAM/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *