Elektronski dnevnici – prednosti i za prosvetare i za roditelje

Sve što je potrebno jednoj školi kako bi koristila elektronski dnevnik su internet mreža i računar. Prošle školske godine tri škole na teritoriji opštine Gornji Milanovac uvele su elektronske dnevnike, među njima bila je i Druga osnovna škola.

Prema rečima Dragane Nikitović, direktorke OŠ ,,Momčilo Nastasijević“, 90 odsto zaposlenih je oduševljeno prednostima i mogućnostima koje im pružaju elektronski dnevnici. Nastavnici nemaju uvid u ocene iz drugih predmeta, već samo u svoj, što je osnovni preduslov za objektivnost pri ocenjivanju učenika.

Kako to u praksi izgleda i koje su prednosti esDnevnika za nastavnike i roditelje, rekla nam je Katarina Božović, koordinatorka esDnevnika i nastavnica informatike u Drugoj osnovnoj školi.

 

Odeljenski starešina na početku školske godine unosi osnovne podatke o učeniku. Osim ocena, u elektronski dnevnik unose se i izostanci, angažovanja, svakodnevne aktivnosti, ali i zapažanja nastavnika i učitelja o pojedinačnom učeniku, a roditelji mogu svakodnevno da prate uspeh i vladanje svoje dece i da se upoznaju sa drugim dešavanjima u školi.

Pored OŠ ,,Momčilo Nastasijević“, proteklih godinu dana upotrebu esDnevnika praktikuju i OŠ ,,Ivo Andrić“ iz Pranjana, kao i ekonomska škola ,,Knjaz Miloš“ iz Gornjeg Milanovca. Ove godine i druge škole na teritoriji milanovačke opštine krenule su njihovim stopama i glomazne, ukoričene, crvene sveske zamenile su elektronskim dnevnicima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *