FC Barcelona priprema treću ponudu za Lewandowskog.

Obavezno pročitati

FC Barcelona je odlučan da osvoji Roberta Lewandowskog. Kao što je izvijestio španski “Sport”, Katalonci pripremaju treću ponudu. Prema novinarima, ovo bi konačno trebalo zadovoljiti Bavarce. Pregovori između klubova će se održati ove sedmice.

Robert Lewandowski je jedno od najzgodnijih imena na tržištu transfera. Poljak ne namerava da nastavi saradnju sa Bajernom Minhenom i želi da napusti klub ovog leta. 33-godišnjak je čak postigao dogovor sa FC Barcelonom, ali na putu je bilo nekoliko prepreka. Jedan od njih su finansijski problemi katalonskog tima.

FC Barcelona je odlučio da osvoji Lewandowski. Pregovori sa Bayernom ove sedmice

Katalonci su svoju prvu ponudu za poljskog napadača dali u maju. Španski drugoplasirani spremni su platiti Bayernu 32 eura. Međutim, projekat je odmah odbijen. Sljedeća ponuda bila je za isti broj puta plus nekoliko miliona bonusa, ali čak ni ovaj iznos nije zadovoljio Bavarce. Bowen, njemački klub poboljšao je najmanje 50 miliona eura za svoju šampionsku titulu.

FC Barcelona je odlučio da osvoji Lewandowski. Pregovori sa Bayernom ove sedmice

Štaviše, trenutni poslodavac Lewandowskog postavio je još jedan uslov – vlasti tima započet će razgovore s drugim timovima o prenosu 33-godišnjaka tek kada ugovore novog napadača. I čini se da je ovaj postulat ispunjen. Kao što je izvijestio španski “Sport”, Bayern je već potpisao ugovor sa Sadio Mane. Zvanična potvrda senegalskog transfera treba da bude u utorak. U ovoj situaciji Bavarci su spremni započeti razgovore o prodaji kapetana poljske reprezentacije.

Prema španskim medijima, pregovori između njemačkog tima i Katalonaca trebaju započeti ove sedmice. Stoga FC Barcelona već priprema drugu ponudu, koja bi ovaj put trebala ispuniti očekivanja Bavaraca. Novi predlog je iznos od 40 mil EUR plus 8-10 miliona bonusa. Nešto drugačiju verziju predstavio je Minhenski “Abendzeitung”. Prema njemačkim urednicima, Barcelona može ponuditi 50 miliona eura ili čak nešto više od ovog iznosa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti

Šibice koje su otišle u istoriju

Teško je izabrati par šibica koje treba zapamtiti. Ima ih puno i svako ima svoj set sastanaka, za koje...

Više ovakvih članaka